Hogy van pofája megtenni ilyet a banknak?
Nemrég nyitottam egy számlát az MBH-nál és levontak a semmiből 30 ezer forintot. Ma rákérdeztem, hogy mi ez, először ők maguk sem nagyon tudták megmondani, aztán kinyögtek egy olyat utánajárás után, hogy ez zárolva lett mert visszaélés vagy csalás történt és az összeg átkerült egy technikai számlára.
Azt mondta nincs más teendő, hogy várjak, lehet fel lesz oldva.
17.-én történt a zárolás, nem tudom mennyire lesz ez “feloldva”.
Meg hát én vagyok a számlatulajdonos nyilván tudom, hogy semmiféle visszaélés nem történt, nem vert át engem senki.
Vagy arra akarnak utalni hogy én követtem volna el visszaélést?
Ez sem igaz, meg miért pont 30? Miért nem 100 ezer? Vagy miért nem 10 ezer?
Próbálok racionálisan gondolkodni de azt érzem csak le lettem húzva mondvacsinált okok miatt.
Szerintem valamit félreértettél. Most levonták vagy zárolták?
Van már bankkártyád a számlához? Vásároltál vele valamit?
Hogyha zárolás történt, akkor még nem vonták le a számládról.
Milyen néven szerepel a levonás? Hogyha úgy gondolod a bank hibázott, tegyél írásos panaszt az alkalmazásban.
Szinte tuti, hogy átvert valami csaló az interneten, csak eddig még észre sem vetted... Főleg a kulcsszavaidból ítélve
Most utalás vagy fizetés vagy kártyás vásárlás vagy miről is van szó?
A leírás alapján nem a bank vont le, hanem kártyával vásároltál valamit és azt zárolták? Nem hiszem el, hogy a bankban nem tudják, hogy mi történt?
Szinte biztos vagyok, hogy Te is valami Ferihegyen hagyott bőröndöt próbáltál vásárolni "olcsóért"
6-os központ néven szerepel és annyi van még beleírva átvezetés
Aztán pár nap múlva a központ név helyett a saját nevem van ott meg egy magaméhoz hasonló számla az a “technikai” számla
"Próbálok racionálisan gondolkodni"
Nem sikerült.
Bizony, még az is lehet, hogy Te vagy csaló, ilyenkor bizony egy bank sem adhat ki konkrét információt, majd a rendőrség keres (pl. kicsaltál valakitől 30000 forintot egy termék postázását ígérve, de nem küldted a terméket stb.) Más esetben, ha pl. kiadtad valahol a kártyád adatait és történt egy tranzakció, arról természetesen tájékoztatnak, hiszen az első kérdés, hogy azt a vásárlást te kezdeményezted-e szándékosan, vagy visszaélés történt. Hitel törlesztő levonása sem titkos hadművelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!