Nyertem a lottón, mibe fektessem?
Nyertem egy 800 millió Ft körüli összeget. Alapból megvan mindenem, családi ház jó környéken, két középkategóriás autó a családban, szóval nem akarom a nyereményt elkölteni, de passzív jövedelemként használnam a hozamát az életszínvonalunk növelésére.
Mit ajánlotok, mibe fektessem?
Menj el egy tanácsadóhoz, majd ő segít.
A bankodnál is egyből VIP ügyfél leszel.
Diverzifikált portfólióba. Ingatlan, tőzsde, állampapír, deviza, kripto a kockázatvállalásodnak megfelelő arányban.
Ügyes befektetéssel infláción felül is havi 2-3 milliót hoz.
Szia Uram!
Add nekem :D A befektetését megoldom, nagyot kamatozik :)
1:
Private ügyfél már voltam az egyik banknál korábban, nyilván kisebb összeggel, de összességében nem éreztem, hogy pluszt adtak volna. Sok hülyeségre is rá akartak beszélni.
4:
Alapból erre gondoltam, csak annyi a gond, hogy rosszul érezném magamat, ha válság idején kellene hozzányúlnom a megfeleződött tőkéhez, márpedig ha ki akarom venni a hosszútavon átlagos reálhozam egy részét, és részben vagy egészben abból élni, akkor ezt kell tenni. Euért gondoltam kötvény lábra is, esetleg ingatlanra is kisebb mértékben, meg valamennyi arany lábra.
De eddig jókat írtatok, köszi a tanácsot neked és a többeiknek is.
Havi 2 millióig (reálértéken, a jövőben inflációval növelve) jó vagy 100% részvény allokációval, esetleges válságok esetén is:
Évi 70 ezer dollár környékén jelenik meg egyáltalán a piros sáv. Ha valamennyi flexibilitást is engedsz (tehát válság idején kevesebbet adsz el) akkor tovább is lehet srófolni. Kipróbálhatod, hogy 10-20-30% kötvénnyel hogy változik a kép, de valószínűleg nem sokat.
Egyvalami biztos: ha nem részegülsz meg a helyzettől, nehéz lesz elrontani! :)
Melyik lottón sikerült?
(Ha nem titok?!)
Egyébként ingatlan még mindig a legjobb.
Valamikora Klapka úr azt a tanácsot adta, hogy aki jelentősebb összeghez jut, az legalább három különböző módon fektessen be.
Egyik az ingatlan, második az értékpapírok, harmadik az arany.
Ezek értékállósága megbízhatónak mondható, de hozamuk időnként változó lehet, vagyis kiegészítik egymást.
Szerintem élhető elképzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!