Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nyertem a lottón, mibe fektessem?

Nyertem a lottón, mibe fektessem?

Figyelt kérdés

Nyertem egy 800 millió Ft körüli összeget. Alapból megvan mindenem, családi ház jó környéken, két középkategóriás autó a családban, szóval nem akarom a nyereményt elkölteni, de passzív jövedelemként használnam a hozamát az életszínvonalunk növelésére.

Mit ajánlotok, mibe fektessem?

2024. jún. 21. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Menj el egy tanácsadóhoz, majd ő segít.

A bankodnál is egyből VIP ügyfél leszel.

2024. jún. 21. 14:16
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Egy biztos, ne egy dologba.
2024. jún. 21. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Diverzifikált portfólióba. Ingatlan, tőzsde, állampapír, deviza, kripto a kockázatvállalásodnak megfelelő arányban.

Ügyes befektetéssel infláción felül is havi 2-3 milliót hoz.

2024. jún. 21. 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
VWCE & chill tankönyvi példája. Mindened megvan enélkül is, semmi nem indokolja hogy kockázatkerülésből alacsony állampapírhozamokra menj rá, vagy ingatlannal szöszmötölj.
2024. jún. 21. 15:54
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Szia Uram!

Add nekem :D A befektetését megoldom, nagyot kamatozik :)

2024. jún. 21. 17:32
 6/10 A kérdező kommentje:

1:

Private ügyfél már voltam az egyik banknál korábban, nyilván kisebb összeggel, de összességében nem éreztem, hogy pluszt adtak volna. Sok hülyeségre is rá akartak beszélni.

4:

Alapból erre gondoltam, csak annyi a gond, hogy rosszul érezném magamat, ha válság idején kellene hozzányúlnom a megfeleződött tőkéhez, márpedig ha ki akarom venni a hosszútavon átlagos reálhozam egy részét, és részben vagy egészben abból élni, akkor ezt kell tenni. Euért gondoltam kötvény lábra is, esetleg ingatlanra is kisebb mértékben, meg valamennyi arany lábra.

De eddig jókat írtatok, köszi a tanácsot neked és a többeiknek is.

2024. jún. 21. 21:15
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Havi 2 millióig (reálértéken, a jövőben inflációval növelve) jó vagy 100% részvény allokációval, esetleges válságok esetén is:

[link]

Évi 70 ezer dollár környékén jelenik meg egyáltalán a piros sáv. Ha valamennyi flexibilitást is engedsz (tehát válság idején kevesebbet adsz el) akkor tovább is lehet srófolni. Kipróbálhatod, hogy 10-20-30% kötvénnyel hogy változik a kép, de valószínűleg nem sokat.

Egyvalami biztos: ha nem részegülsz meg a helyzettől, nehéz lesz elrontani! :)

2024. jún. 21. 23:26
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Melyik lottón sikerült?

(Ha nem titok?!)

Egyébként ingatlan még mindig a legjobb.

2024. jún. 22. 15:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Valamikora Klapka úr azt a tanácsot adta, hogy aki jelentősebb összeghez jut, az legalább három különböző módon fektessen be.

Egyik az ingatlan, második az értékpapírok, harmadik az arany.

Ezek értékállósága megbízhatónak mondható, de hozamuk időnként változó lehet, vagyis kiegészítik egymást.

Szerintem élhető elképzelés.

2024. jún. 24. 12:28
 10/10 anonim válasza:
Támogass belőle rászorulókat is. Ha mindened megvan, és egy ekkora szerencse ért, akkor jó lesz majd visszagondolni arra is, hogy mások életén is segítettél. Te nem kapsz bevételt érte, de a lelked igen. Mindenhol hallani beteg gyerekekről, én olvasom mindig a helyi újságban akik a mi megyénkben vannak. Ha lenne pénzem, személyesen adnék nekik. Akkor biztos arra fordítják, amire kell. Nekem ha lenne 40-50.000.000 Ft-om, megoldaná az életemet. Várom, hogy megtörténjen velem is ez a szerencse, mint veled! Gratulálok és fektesd be jól!
nov. 4. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!