Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A végzés félévében meddig jár...

A végzés félévében meddig jár diákhitel?

Figyelt kérdés
Most államvizsgáztam. Így júniusban jár még a szabadon felhasználható dh?

2024. jún. 14. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha abszolvált státuszban kerültél, akkor azt jelezni kell a Diákhitel Központ felé. Én úgy tudom, hogy arra a félévre végig jár. Így nincs különbség azokkal szemben, akik az egyösszegű igénylést választották félév elején.
2024. jún. 14. 13:30
 2/11 A kérdező kommentje:
A diakhitel direkt azt írja, hogy már nem vagyok jogosult. Jött is az e-mail a szeptembertol kezdődő törlesztési kötelezettségről. De én úgy tudom, hogy júniusban még jönnie kellene.
2024. jún. 14. 13:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Félévre kapod alapból, nem hónapra, akkor is, ha úgy utalják. Kéne jönnie. Nekem egyben utalták félév elején, és mindig 5 hónapnyi jött.
2024. jún. 14. 22:05
 4/11 anonim ***** válasza:
44%
Lebbezze fol! Attol, hogy itt rinyalsz, nem fog megoldodni...
2024. jún. 15. 00:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Beszeltem velük. Mivel május 31-től abszolvált a státuszom, így nem jár júniusra. Csak akkor meg így kevesebbet kap az, aki havonta kéri, mint az, aki egy összegben.
2024. jún. 15. 14:53
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

jézus, egyetemet végeztél és ez sem világos?

aki félévre egy összegben kérte az is 5 havit kapott, mint aki haviban (5 részletben) igényelte...

2024. júl. 5. 09:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem, mivel én így négy havit kaptam. :)
2024. júl. 16. 22:57
 8/11 anonim ***** válasza:

akkor nézd meg a számlakivonatodat egy kicsit jobban. nem lehet, hogy egyik hónapban dupla összeget?

nekem pl úgy volt, mivel minden félévben az első utalás csúszásban volt (hogy az egyetem leigazolja, hogy aktív a státuszom stb) így később kaptam de duplát

2024. júl. 17. 17:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem. :) az ügyfélszolgálatos is megerősítette, hogy sajnos 4 havi járt, mivel a tanulmányi osztály május 31-re adta meg az abszolválás dátumát. Így aki egyben vette fel, ő megkapta az 5 havit, de nekem így júniusra nem jár, mivel már nem volt aktív a jogviszonyom. 6. Jézus, egyetemet végeztél és ez sem világos?:(
2024. júl. 20. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:

ja, durva de én nem gyakorin kérdezek ilyet, hanem a diákhitel központtól :)

de én megkaptam anno az 5 havit, veled ellentétben :D

sőt azóta el is engedték az egész összeget

2024. júl. 24. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!