Banki átutalásnál (azonnali utalás) miért lehet ez?
Figyelt kérdés
Nálam a teljesített utalások közé írja és le is vonta, viszont akinek küldtem, azt mondta, nem ment át. Belekattintottam a tranzakcióba és látom, hogy azt írja, "könyvelés alatt". Gondolom ez az oka, de még nem történt ilyen velem, eddig azonnali utalás átment mindig és mindenhol máshol a "könyvelve" felirat van. Tudja valaki, miért lehet ez (esetleg tapasztalatból valaki)? OTP-s vagyok egyébként és a bank is csak annyit válaszolt, hogy ez egy teljesült utalás. De a másik fél akkor sem kapta meg, gondolom a könyvelés alatt dolog miatt, erre már nem válaszolt a bank.
Te ezt honnan tudod? Bemondásos alapon vagy valóban meg is győződtél róla?
2024. jún. 3. 20:11
2/9 A kérdező kommentje:
Lakástulajdonosról van szó, akitől ötödik éve bérlek lakást és egy párezer forintos rezsiszámláról van szó. Ezt még akár újra el is utalnám, mert nem tétel nekem. Meg neki sem.
Csak nem értjük, mi történt, mert a majdnem 5 év alatt még nem történt ilyen. Holnapután át is jön, hogy egyeztessük a netbankjainkat azért.
2024. jún. 3. 20:17
3/9 anonim válasza:
Nem a könyvelés alatti státusz az oka szerintem hanem technikai hiba. Én is így jártam pár hónapja, hogy saját számlák között utaltam, az egyikről levonták a másikon pedig nem írták jóvá. Ugyanezt mondták nekem is az indító bankban, hogy ez egy teljesült utalás, a másikban pedig nem láttak semmit, ping pong labda voktam a két bank között. Csak akkor oldódott meg, amikor mindkét banknál panaszt tettem.
Ha a te pénzed holnap sem érkezik meg, akkor szerintem tegyetek ti is panaszt mindkét banknál.
2024. jún. 3. 20:38
4/9 anonim válasza:
Ilyen nincs az vagy azonnal teljesül 5 màsodpercen belül vagy elutasìtja a rendszer
2024. jún. 3. 20:39
5/9 anonim válasza:
De van.
2024. jún. 3. 20:48
6/9 anonim válasza:
Mindenhol vannak technikai hibak... csak raadasul a bankarok meg arrogansak is annyira, hogy utaljak elismerni a sajat hibaikat, pedig elo van irva nekik a prudens mukodes.
2024. jún. 4. 01:00
7/9 anonim válasza:
Volt már nekem is ilyen, technikai hiba, de olyankor annyi történt, hogy nem ment át azonnal, hanem pár óra múlva, másnap munkaidőben.
2024. jún. 4. 05:16
8/9 anonim válasza:
#7 akkor pereld a bankot. Ha 5 màsodpercen belül n telkesül technikai hiba miatt mondjuk màsnap nem küldhetik màr el. Eu szabàly,de pontozzazok le okosok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!