Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha nincs elég pénz a számlámon...

Ha nincs elég pénz a számlámon, akkor is le tudja vonni a bankkártya havi költségét?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamit vásárolni, de akkor nem maradna elég pénz a számlámon, havonta ilyen 3-4 ezer forint tranzakciós díjat szokott levonni a hónap végén. Ez esetben átmegyek mínuszba, le tudja vonni? Még nem voltam ilyen helyzetben.
2024. máj. 29. 18:22
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Bankfüggő, valószínűleg mínuszba megy a számlád.
2024. máj. 29. 18:25
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Általában igen és mínuszba mész.
2024. máj. 29. 18:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, azt elfelejtttem írni hogy MKB bankos vagyok (régen Budapest Bank)
2024. máj. 29. 18:49
 4/9 A kérdező kommentje:
MBH*
2024. máj. 29. 18:53
 5/9 anonim ***** válasza:
persze
2024. máj. 29. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Havi 3-4 ezres tranzakciós díj? Atyaég, menekülj attól a banktól.
2024. máj. 29. 20:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a bank ügyfélszolgálatát, ők tudnak biztosat mondani a pontos csomagod és egyéb részletek ismeretében.

Általában két lehetőség van. Ha van hitelkerete a számládnak, akkor annak keretéig bármilyen saját tranzakcióval is mehetsz negatívba, mert van egy előbírált hiteled és azt használod.

Ha nincs hitelkereted, akkor a normál költéseiddel nem engedik negatívba menni a számládat, de a bank költségeit nem fogják elengedni, így az mindenképp leviszi negatívba a számládat, ha nincs fedezet a számlán.

Mindkét esetben vigyázz a negatív számla egyenleggel, mert elég valószínű, hogy az jegybanki alapkamat felett fog kamatozni és egyre több pénzedbe kerül, hogy negatívban van a számlád.

2024. máj. 30. 09:30
 8/9 anonim ***** válasza:

A bank a saját költségeit általában akkor is levonja, ha így minuszba megy a számlaegyenleg, aztán majd számolnak rá késedelmi kamatot.

De tegyük hozzá, hogy

- Ha így leüríted a számlát, akkor nagyon el kellene gondolkodnod a pénzügyeidről, mert túl sokat költesz vagy túl keveset keresel.

- Az a bank, ahol 3-4 ezret vonnak le havonta, az egy vacak bank vagy vacak számlacsomag. Válts!

2024. máj. 30. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:

az éves kártyadíj nem kerül ennyibe,

a többi pedig 0.- ft.

:)

2024. máj. 30. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!