Valóban nem minden hiteltartozás öröklődik?
Pl. ez nem öröklődik, de a bank igyekszik behajtani, ha nem tudja az örökös:
https://www.youtube.com/watch?v=4PmnR71uPeo
Úgy kamu ahogy van. A hitel öröklődik. A hagyaték erejéig felel az örökös a hagyatéki tartozásokért.
Konkrétan részben ez a munkám, az örök tájékoztatása és felszólítása.
És az nem áll fenn, ha a bankkal való szerződésbe be van írva, hogy a biztosító állja a megfizetést? Ilyet nem ír alá a bank, tehát tárgytalan?
Nekem is furcsa kicsit, de nem is vagyok jártas a hitelekben.
Belenéztem a youtube videóba, tele van tévedéssel.
A hiteligénylőknek minden esetben fel szokta ajánlani a banki ügyintéző, hogy köthet a hitel mellé úgynevezett hitelfedezeti biztosítást, vagy kockázati életbiztosítást, de ha ezt valaki nem kéri, mivel nem kötelező kérni, akkor biztosítás nélkül lesz a hitel megigényelve.
Lehetőség van akár külsős biztosítótársaságnál is életbiztosítást kötni, ezt mindenki eldöntheti, mit szeretne.
Aki nem köt biztosítást a hitele mellé, ott természetesen a tartozás öröklődik.
7-es, egy hitelfedezeti, vagy kockázati életbiztosításnak nincs tőkegyűjtős része. Ugyanúgy működik, mint pl a Casco, akkor fizet a biztosító, ha a szerződés alapján valamilyen biztosítási esemény történik, pl halál, rokkantság, tartós táppénz, munkahely elvesztés, ekkor kifizeti a biztosító a szerződés szerinti biztosítási díjat.
Te összekevered a befektetéssel egybekötött biztosításos kombi hitelekkel, ilyeneket manapság már egyik bank sem nyújt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!