Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mért nem kapok áru hitelt?

Mért nem kapok áru hitelt?

Figyelt kérdés
Szerettem volna venni egy laptopot hitelre.130e körül van az ára,kamatmentes hitelre,(10hónap) és helyszínen kellet volna fizetni az ár 12%át banki költségként.A lényeg az hogy csak bankszámla kivonatot kértek amire a jövedelmem érkezik ez 102e netto.Állami cégnél dolgozok.Sehol nincs hitelem és nem vagyok bárlistán.Mért nem adnak hitelt? Már 4 helyen is próbálkoztam és a laptop részlete nem lenne több havi 13e-nél.
2010. okt. 28. 21:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vállaltál már kezességet valakiért?
2010. okt. 28. 21:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Mire visszafizeted, az ára kb. a felére csökken, és te meg az eredeti vételár dupláját fizeted vissza a kamatok miatt.

Miért nem gyűjtöd össze azt a pénzt ahelyett, hogy adósságba vered magad?

2010. okt. 28. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
hányan éltek 1 háztartásban? gyerekek..stb? Valami oka biztos van!
2010. okt. 28. 21:10
 4/11 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes!

Én is vettem egy laptopot,és nekem 45 ezer forintos munkabéremre (táppénzre) simán megkaptam!

Otp

2010. okt. 28. 21:11
 5/11 A kérdező kommentje:
Egyedül élek egy háztartásban,saját házam van(örököltem),kezességet pedig még sosem vállaltam. A hitel teljesen kamatmentes. Lehet,hogy a fiatal korom miatt? 23 éves vagyok.
2010. okt. 28. 21:15
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Hát ha még nem vállaltál kezességet, akkor nem értem. Kérdezz rá hogy miért nem kapsz...

De biztos hogy nem írtál alá hitel szerződést??? Mert ott szokott olyan lenni, hogy pl: kezesként megjelölnek téged, és ha a hitel felvevője nem tudja fizetni, akkor neked kell. Igen ám, csak sokszor erről a kezes nem is tud, mert nem értesítik róla, így BAR listára kerül...

mostanában szigorítottak a feltételeken. 102-re nem biztos hogy kapsz...

szerintem is jobban járnál ha gyűjtögetnél (feltéve ha nem olyan égetően sürgős)

2010. okt. 28. 21:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Mióta dolgozol a mostani munkahelyeden?
2010. okt. 28. 21:56
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi, de szerintem még jobban is jártál. A lehető legnagyobb butaság hitelre laptopot (meg úgy egyáltalán bármilyen avuló használati cikket) venni.

102 ezerből 3-4 hónap alatt üsszespórolod az árát. Barátnőm egyedül, albérletben, 80 ezres fizetéssel fél év alatt megtette. Neked is simán sikerülhet. És utána nincs hiteled, és ha ellopják, tönkremegy vagy bármi, nem a nem létező laptopodra fizeted a részleteket.

2010. okt. 28. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a fiatal életkoroddal volt probléma. A bankok 25 év alatt jelzáloghitelen kívül nem szívesen adnak hitelt.
2010. okt. 29. 07:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért nem kapsz hitelt amiért mi.Nem vagy jó üzlet nekik,ha minimálbérre lennél bejelentve akkor kapnál.Mi személyi kölcsönt akartunk felvenni nettó 150.000 keresettel.Nem volt gyerek,semmi adóssággunk nem volt.Ez az otp-nél volt.A nő előre megmondta hogy nem fogjuk megkapni emiatt.Nem is kaptuk meg.Bement az egyik ismerősöm román állampolgár 3hónapos munkaviszonnyal minimálbér és megkapta.
2010. okt. 29. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!