Vajon melyik bankot vehetik meg?
tegnap egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az OTP vételi ajánlatot tett egy EU-s országbeli bank megvásárlására. Vajon melyik országban működik ez az adott bank? Lehetséges, hogy egy teljes anyabankot felvásárolnak?
Személyes véleményem szerint Ausztria, Németország kizárt. Ausztrián belül főleg az Erste, Raiffeisen.
Ami lehetséges (szerintem):
Csehország
Görögország
Olaszország
Lettország
Litvánia
Észtország
Spanyolország
Szlovákia
Szlovákiában volt már leányvállalat, eladták (OTP Banka Slovakia), Romániában eladják, ha jó ajánlatot kapnak esetleg a Mobianska Banca-val együtt, ami meg moldáv. Volt a hírekben, hogy a Transsylvania lehet a kérő…
Az üzbég Ipotéka leány beindítása van most napirenden és abban a régióban van még fejlődési lehetőség a szomszédos országokban is (bár csak nagy jóindulattal Európa).
Dél és Nyugat-Európa kizárt, illetve a Nova csoportot csatolták még be az SKB mellé Szlovéniában- és ahogy mondtam, a lengyelekkel vannak tárgyalások (Velo bankcsoport) mondjuk híreket olvasni is elég ehhez (természetesen nemcsak hazait…)…innen tudom mondjuk…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!