MBH Bank IBAN szám?
Milyen formátumban van?
Az online kalkulátorok nem mondják meg biztosan, hogy valóban helyes-e.
Hétfő reggelre kéne és nem találom a szerződést. :(
A mobil appon rámész a "Bankszámlák" részre, ott van az IBAN is.
Hogy érted, hogy milyen formátum? Az IBAN maga a formátum, ez a "nemzetközi bankszámlaszám" rövidítése, Magyarországon HU és 28 szám.
Én mindig ezt használom:
#1 HU + 26 számjegy.
#2 Nem minden OTP-s IBAN eleje HU97, ez a számlaszámtól függ.
A fent linkelt kalkulátor nyilván helyes, de megértem azt is, ha ilyenben nem bízol.
Ha postai kivonatot nem kapsz, PDF-ben netbankból nem tudod letölteni?
Korábban melyik bank ügyfele voltál? Én Takarékbanké és ott a kivonaton (PDF is) rajta van mindig az IBAN is.
De szerintem netbankban is látszania kell
A HU kezdet az biztos. Utána két szám fog következni ami matematikai művelettel jön ki.
És végül a maradék 24 szám 6x4-es csoportokban pedig az általad is ismert bankszámlaszámod. Csak nem 3x8 karakterként csoportosítják, hanem 6x4, de az lényegtelen.
Tehát ilyet képzelj el.
Ha a számlaszámod például mondjuk ez: 66900052-30259826-00000000 akkor az IBAN mondjuk így fog kinézni: HU17 6690 0052 3025 9826 0000 0000
A HU utáni két szám totál csak hasraütésszerű, a számlaszám első nyolc karaktere létező mert az enyém is így kezdődik (adott bankfióktól függ) utána a többi megint csak hasraütésszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!