Ha áruhitelem van, és rendesen, mindig határidőre fizetem a részleteket, akkor is látszik a KHR-ben a többi bank számára, hogy nekem már van hitelem? Vagy csak akkor kerülök a listára, ha tartozásom van, mert nem fizettem egy részletet határidőre?
Figyelt kérdés
márc. 6. 21:51
1/4 anonim válasza:
Minden hitel látszódik a KHR-ben. Negatív listára akkor kerülhet valaki, ha 90 napig hátralékban van legalább akkora összeggel, mint a mindenkori minimálbér.
2/4 A kérdező kommentje:
És figyelembe is veszik? Ha már van áruhitelem, nehezebben kapok újra áruhitelt, vagy személyi kölcsönt?
márc. 6. 23:33
3/4 anonim válasza:
Igen figyelembe veszik. A törlesztőrészlet-jövedelem aránynál.
4/4 krwkco válasza:
"nehezebben kapok újra áruhitelt, vagy személyi kölcsönt?"
Nem "nehezebben". Ugyanúgy. Csak kevesebbet.
A havi törlesztések összege csak a jövedelem egy bizonyos hányada lehet. Ha megközelíted a maximumot, akkor csak kevesebb hitelt fogsz kapni. Vagy hosszabb törlesztési időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!