Ilyenkor mit lehet tenni, egyből hajléktalan lesz az ember?
Nullára elfogyott a pénzem, még tartozom a februári lakbérrel (egyelőre nem vették észre) és a márciusit nem fogom tudni fizetni.
2 hitelemet a hónapban nem tudom majd fizetni.
Áprilisban tudnám már a lakbért, meg a hiteleket is, májusban megint, és júniusban egyenesbe jönnék újra, mert hatalmas a nettó fizetésem.
Viszont ezt a 2-3 hónapot sehogy nem fogom tudni áthidalni. Próbálkoztam a bankomnál, más bankoknál, hitelezőnél, nem kapom hitelt. Ismerős nincsen, aki segítene, tehát teljesen egyedül kell megoldanom.
Ilyen értékben még eladni sem tudok semmit gyorsan.
Ha kiköltöztetnek, még máshova beköltözni vagy elköltözni sincsen pénzem, a cuccaimnak sem tudok konténert sem bérelni.
Szintén nincs se ismerős, e enki, ahova mehetnék.
Ha ez áthidalhatatlan, akkor hajléktalan leszek, mire rendbejönnék? Annyira ideges vagyok, pedig csak 2 hónap lenne, 3 hónap múlva meg teljesen rendben, kár lenne így az utcára kerülne - akkor még dolgoznom is nagyon nehéz lenne, irodai munkát végzek, többnyire otthonról.
A bank nem mond föl hitelt 2 hónap tartozás miatt. 3 hónapnyi nem fizetés a kritikus náluk.
A lakásból kitenni se olyan gyors/egyszerű.
Mondd meg, hogy 2 hónap múlva tudsz fizetni.
Próbálhatsz sunnyogni, hogy fel se veszed a telefont, de szerintem az nem lenne jó megoldás.
11. Nagyon remélem, hogy így lesz, más reményem nincsen.
De legalább tényleg megtapasztaltam, hogyan reagálnak az emberre, ha hirtelen akár átmeneti bajba kerül. Rögtön úgy reagálnak, mintha egy senki lenne - sok helyről még választ sem kaptam, amikor méltányosságot kértem. Persze amíg van pénz, addig megy az ajnározás.
Eléggé kiábrándultam ilyen szempontból a világból, nem mintha illúzióim lettek volna, csak még szerencsére sosem láttam ezt az oldalt. A sunnyogást a lakbérrel nem sokáig terveztem, nem stílusom egyébként, de most muszáj volt - köszi a válaszod.
12. Na ezen legalább nevettem egyet - igaz kínomban egyelőre, de remélem lesz jobb is.
14. Ez az egész lényege, hogy én segítettem nekik - nincsenek (egyelőre) olyan helyzetben, hogy ez fordítva is lehetséges lenne (ezzel nincsen semmi baj, nem azért segít az ember a családjának - mármint mi egy igazi, jó és összetartó család vagyunk, nem azt nézzük, hogy valamit valamiért)
Plazmaadás jó ötlet, de egy lakbér kifizetéséhez elég keveset ad hozzá. Nem is tudom itt egyébként lehet-e ilyet.
5. Egy másik bérlakásban - gondolom azt akarod mondani, hogy költözzek vissza a szüleimhez vagy ilyesmi. Ezt tenném, de sajnos ez nem lehetséges, akkor az állásomat is elveszteném, külföldön élek, a családom meg nem.
14. vok, értem az összetartást, de fordított esetben, vkinek mennie kellene a bankba, hogy hitelt kapjon. Mivel Te nem kapsz hitelt, marad a családtag, ha van munkájuk, nincs hitelük, akkor kaphat(ná)nak hitelt, segítve most Téged.
A plazmaárakat nem ismerem részletesen, de talán az elején igencsak megdobják az összeget, bár így külföldön, külföldinek passz. :(
14,17.és 18. Nos sajnos eléggé elfajultak a dolgok, és már ott tartottunk, hogy az én nevemre vettünk fel otthon egy hitelt, illetve nekem itt volt két hitelem, egy harmadikat pedig azért vettem fel, hogy az egészet nekik adjam. A részleteket én fizettem eddig, most abban reménykedem, hogy nem leszek pl. Magyarországon BAR listán (illetve KHR, vagyis nekem mindegy, csak ne legyek a rossz oldalán :), mert közeledik az idő, mikor az is borul.
Egy nyugdíjas és egy hivatalosan munkanélküli a családom, utóbbi cégeket zárt be az elmúlt két évben, és pár hiba csúszott a gépezetbe, meg hátralékokat és néhány büntit is kellett fizetni 40-50 millió értékben, közben a havi kiadások 2 millióra rúgtak a múlt évben.
Aztán karácsonykor még adtam a lakbéreiket meg tartalék pénzt, így iszonyat mínuszba kergettem magam. A saját havi kiadásom is 5000 euró a hitelekkel, és akkor még nem ettem.
Szóval ez így már nem volt fenntartható, a bank be is mondta az unalmast. És így jött létre, hogy az alapszükségletekre, meg a lakbérre sem maradt, hogy már így is maximínuszban van a számlám, jövő héten mikor leveszik a visa kártyás költést egyben, akkor teljesen bedugul, és a nem engedélyezett mínuszt csak a fizetésem oldja majd fel annyira, hogy épp ki tudom fizetni a hiteleket, de a lakbért nem.
Szóval ez a részletes helyzet. Ma írtam is a tulajdonosnak, hogy mi lenne, ha még áprilisban sem fizetnék, májustól már rendesen, júniusban pedig kifizetném egyben a 3 hónapot+ 10%-ot a késedelemért. Remélem ez kellően korrekt ajánlat ahhoz (mármint ahhoz képest, hogy tojok lakbért fizetni 3 hónapig....), hogy elfogadja, és nem fog kidobni. De akkor is ég a bőr a képemről, nem gondoltam, hogy valaha ilyen e-mailt kell majd írnom. Igazából ez az egyetlen esélyem, de ez kb. megoldaná a dolgokat. Drukkoljatok, hogy sikerüljön :)) (Illetve akik kárörvendeni szeretnének, gondolom nyugodtan drukkolhatnak az ellenkezőjének)
14. vok
Háát, kéne vmi napi fizetésű munka, a plazmanak járj utána, véradásra fizetnek külföldön? Enni is kéne, a munkához muszáj, nem vegetálhatsz hónapokig.
Külföldön enged a bérbeadó ekkora tartozást?
Előre kell gondolkodni, ami most rajtad nem segít. Nincs több ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!