1M forint felesleges pénzt hova érdemes tenni? Állampapír 10%-ra? Vagy mi más? Vagy inkább tartsam a párna alatt?
23
Nem tudom elképzelni, hogy milyen esemény az, amit előre látsz, hogy neked pont egy év múlva, pont akkor, lesz szükséged, pont 1 millióra, ami azért valjuk be nem egy olyan összeg, amivel olyan sokat lehetne kezdeni.
De pl német nyelvtudás az gond nélkül tudd hozni 1 év múlva jóval többet is, mint 1 milla, de nyilván vannak néhány hónapon belül elsajátitható ,,miniszakmák", ami, akkár ennyi időn belül is tudd hozni ennyit.
Nyilván ha nincs szándékod tanulni semmit, akkor marad az állampapir.
Ha 100%-ig biztos akarsz lenni, hogy visszajön ez az összeg, akkor meg ne fektesd semmibe sem, kockázat mindenben van.
25
Pl targonzás-raktáros, idősgondozó, akármilyen gépkezelelő nyilván nem állomszakmák, de ha valakinek pénzre van szüksége, akkor ezeket is el lehet végezni, míg egyenesbe nem jön.
Nyilván itt olyan szakmákra kell gondolni, amit nem sokan akarnak végezni, mégis nagy kereslet rá.
Én úgy gondolom, ha valakinek csak 1 milliója van befektetni és nem akarja a világot megváltani, ilyen írányba is nézelődhet. Mivel ekkora összegnél, az alacsony kockázatú befektetések kb semmit nem fizetnek, a magasabb kockázatúakkal meg nyilván nyerhetsz sokat, de nagyobb eséllyel elveszted.
Én így látom ezt a dolgot, aztán lehet másnak van jobb ötlete.
21: Én sem.
Látod a 22-26. válaszokból, hogy azért, mert feltételezik, hogy nem csakakereskedéssel van addig kapacitásuk dolgozni,hanem még ezen felül olyan állásba is akarnak addig menni, amiből majd ÚJRA kispórolják ezt az összeget... (??)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!