Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csok áthelyezése másik ingatla...

Csok áthelyezése másik ingatlanra 60 napon belül, hogyan?

Figyelt kérdés

Mi a menete?

1. Megírjuk az adasvételit (30napon belül beviszem ezt a szerződest a földhivatalba)

2. Adásvetekit kötünk (ami az eladastól max 60 napoj belül leadok a földhivatalba)

Kerdesem az lenne ezt az adasvételiben fel kell tüntetni az ügyvéd tudni fogja ugye?

Illetve tulajdonosnak kell lenni eggyidőben mindkét ingatlanon. Ez nem tiszta nekem mire értik?!

2024. jan. 24. 19:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Földhivatalba be ne bidd, amíg nincs meg a hozzájárulás. Szerződés módosítassal jár.
2024. jan. 24. 21:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Micsoda? Bocsi nem értem , kérlek segíts egyertelműbben.
2024. jan. 24. 21:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Honnan kell hozzájárulást szereznem? Banktól?
2024. jan. 24. 21:57
 4/11 anonim ***** válasza:
A bank elkészíti a szerződésmódosítást, ha engedélyezhető a kérelem. A módosítás aláírás után mehetsz majd intézni a bejegyzést, és ha ez meg van utána törlik majd a másikat. De ehez mind előbb engedélyezés kell.
2024. jan. 24. 22:51
 5/11 A kérdező kommentje:
De milyen szerződésmódosítás?
2024. jan. 25. 00:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Kormányhivatalhoz kell bejelenteni arra gondoltam így visszaolvasva. Mivel hitel nincs de gondolom elidegenítési titalom miatt? De nem.automatikusan kerül át a csok ilyenkor? Azt tudom , hogy megfelelünk a követelményeknek
2024. jan. 25. 00:36
 7/11 anonim ***** válasza:
A csok szerződést módosítani kell. Amelyik banknál intézted ott kell kérni a szerződésmódosítást.
2024. jan. 25. 01:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem ilyet még sem ügyvéd sem ingatlanos nem mondott. Nem értem
2024. jan. 25. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát az az ő hibájuk. Menj be a folyósító bankba, ha netán otp, akkor írj nekik megkeresést.
2024. jan. 25. 19:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Itt találod a tájékoztatót:

[link]

2024. jan. 26. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!