Személyi hitel vàlàs utàn?
Sziasztok..én még 2011ben váltam el.
2008ban vett fel a volt férjem személyi kölcsönt.. én se adóstàrs semmi sem voltam..nincs alàiràsom stb...stb.. szóval az én alàiràsom sehol sincs..2021ben megkereste egy végrehajtó cég..én semmilyen papírt nem kaptam..a volt férjem mégis azt akarja hogy fizessen a felét...ez tényleg így van?fizetnem kellene?
A házasság alatt szerzett vagyontárgyak (kivéve, ha külön vagyonból származik) és a házasfelek által felhalmozott adósságok is közösek (kivéve, ha vagyonjogi szerződéssel lett megigényele).
Az semmit nem számít, hogy nem kellett a személyi kölcsönbe adóstársat bevonni, így egyedül vette fel a férjed a kölcsönt. A jog azt vélelmezi, hogy ezt közösen költöttétek el.
Az szokott még kivétel lenni, ha bizonyíthatóan a házastárs tudta nélkül lett megigényelve a kölcsön, de a leírásodból ez nem derül ki.
Ilyen logika mentén, miszerint azért nem felelsz a volt férjed hiteléért, mert nem lettél bevonva adóstársnak, akkor azoknak a vagyontárgyaknak sem járna a fele váláskor, amit a házasság alatt vásárol az egyik fél a házasság alatt szerzett jövedeleméből, mint pl autó, ingatlan, műkincsek, stb.
Váláskor kellett volna ezt rendezni, de gondolom nem jeleztétek a vagyonmegosztásnál, hogy van egy hitel a férjed nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!