Inkasszó a számlámon?
Ez az osszeg nem erte el a mentes hatart. Ha inkasszo lenne rajta akkor sem nyulnanak hozza. 60k ftig ugyanis mentes. Pontosabban a 35napos inkasszo utan az elso 60k mentes. Utana 200kig a felet 200k felett az egeszet viszik.
Szerintem ez inkabb valami bank fele fennallo tartozas, pl biztositas amit fedezet hianyaban nem tudnak levonni, de az elso kapott osszegnel ervenyesitenek.
Lényegtelen a letéti számla neve, számlaszáma, ha az automatikusra, ha a manuálisra megy a befizetés/utalás/inkasszó, mindegyik befizetés ilyenkor a végrehajtónál köt ki, tehát csökkenti a hátralékod.
"hogy kifizessem a tartozásom a Navnak, de ebből az utalásból levontak"
Nem lehet, hogy ez az átváltás költsége lesz? Ha igen, az nem megy a NAV-nak, tehát az átváltás költségével számolnod kell és annyival többet helyezni a bankszámlára, hogy el tudja a NAV követelését maradéktalanul utalni a bank.
Én azt ajánlom, hogy közvetelnül utald el a NAV-nak a pénzt, ne a hazai bankszámládra tedd, ahonnan inkasszálhatja.
Ha lehet, akkor a manuális letéti számlaszámra, mert azt látja 1-2 napon belül a végrehajtó. Az automatikusra érkezett befizetésről meg nem értesül első kézből. Közlemény rovatba bőven elég beírnod az adóazonosító jeled! Más nem kell oda.
Nem lehet, hogy ez az átváltás költsége lesz?
Nem, először én is azt hittem, de aztán látom a számlatörténetemen, hogy a NAV vh.-i automatikus letéti számlájára ment.
Akkor végülis szerinted oké, ha a maradék 5000-et elutalom a manuálisra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!