Meddig tar míg aktív lesz a csoportos beszedési megbízás?
Az otp-nél vagyok, múlt hét hétfőn, tehát pont ma egy hete állítottam be ezt a megbízást, itthon az internet bankon keresztül.
Nem csináltam még ilyet, nem tudom hogy jó lett-e.
Az egyik felületen azt írja elfogadva, de még nem aktív, "első teljesítésre vár", másik felületen meg hogy a szolgáltató visszaigazolására vár, de a lényeg, hogy még nem aktív.
Ez ilyen sokáig tart, vagy valami nem lett jó?
Hát elvileg úgy kötöttük meg a szerződést, hogy ez a fizetési mód. Kötelező biztosításról van szó amúgy. Küldték is a bizonylatot, amin az van írva, hogy "Fizetési mód: beszedési megbízás (inkasszó)"
Amúgy amiben nem voltam biztos, hogy jó, az az, hogy az Otp felületén azt hiszem fizető azonosítót kellett megadni, de oda nekem elvileg a kötvényszámomat kellett írni, legalábbis a biztosítós szerintem ezt mondta.
"az Otp felületén azt hiszem fizető azonosítót kellett megadni, de oda nekem elvileg a kötvényszámomat kellett írni"
Ezt azért pontosítani kellene a biztosítóval. Mert neked a csoportos beszedési megbízás feladásával egyrészt azonosítanod kell a biztosítót, hogy kitől jön majd a követelés (be kellett írnod a létrehozáskor a megfelelő rovatba) másrészt magadat. Hogy a biztosító milyen hivatkozási számon fogja követelni az összeget. Ha azt a tájékoztatást kaptad, hogy a kötvényszámot írd, akkor nagy valószínűséggel jó lesz.
[Annakidején a szemétszállítás átszervezésekor hónapokig azért nem ment a szolgáltató faxsága miatt a csoportos beszedés, mert nekem az ügyfélszámom nullával kezdődött, a szolgáltató meg nem előnullázva küldte az OTP-nek az ügyfélszámomat, így a bank visszautasította a fizetést. Szóval egy karakterrel, a kezdő nullával rövidebb ügyfélszámot írtak a követelésbe. Hónapokba tellett, mire a szemetes informatikusai le tudták programozni ezt a csekélységet.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!