Rábeszéltek az otp-nél vállalkozói számlára. Mi az a forgalmi különdíj? És hogy tehetik meg ezeket a pofátlan dolgokat?
1 magánszámlám volt eddig náluk, de legutóbb voltam bent személyesen, és rábeszéltek az újonnan induló vállalkozásom miatt egy vállalkozási számlára, mivel 3 évig nincsen bankkártya és számlavezetési díj sem.
Semmire nem használom a hozzá tartozó kártyát. Csak a bevételek jönnek a számlára, és innen fizetem a kata összeget, a maradékot kiutalom devizaszámlára.
A számlák közti utalásért nem látnám, hogy vonnának le, de már másodjára vonnak le forgalmi különdíjat (150ft). Ez micsoda?
És miért erőltették rám a második számlát? Mondtam, hogy semmi szükségem rá, de a nő 20 percig basztatott, hogx mennyire jó és teljesen ingyenes.
Közben mellette diákhiteles számlám van, 500 ezer ft-ig ingyen utalok, és 0ft minden díj rajta, nincs kártyahasználati, számlavezetés sem. Ha utalok 0,4% talán a díj, amíg a vállalkozóin 0.16%, de semmi más különbséget nem láttam.
Illetve ami bosszantó, hogy jóváírnak 1-2ft kamatot rendszeresen valamire, van amit levélben is kiküldenek, hogy kaptam 2ft kamatot, de a levélküldés díja 130ft vagy ilyesmi. Közben nem kértem semmilyen levelezést. Iszonyú pofátlanság ez az egész, hány százezer/millió embertől vehetik el rendszeresen ezt a párszáz forintot?!?!
Mennyi jutalékot kap egy banki alkalmazott, ha valakit így beetet?
1 éve, szintén otp, értékpapírszámlával etettek be ugyan így. Nyissam meg, mert teljesen ingyenes, semmi díja, ha nem veszek állampapírt.
Majd nyitás után tudtam meg, hogy a máknál abszolút díjmentes, így ott vettem papírt, az otp-s számla pedig üresen állt. Majd év végén levontak vagy 4-6 ezret valamire, bementem, persze hebegtek habogtak, hogy biztosan mondták, van díja. Közben tisztán emlékszem, nyitáskor 3x kérdeztem meg a nőt, hogy tényleg teljesen díjmentes-e.
Majd a vita után a számlazaráshoz is új időpont kellett, és annak is volt díja.
(Nem az összegen van a lényeg, manapság pártízezer forint is értéktelen kategória, hanem a tukmáláson, félrevezetésen, majd szándékosan elhallgatják a díjakat szóban, sőt, tagadják. Közben elektronikusan meg az ember orra alá dugnak 50-100 oldalas szerződéseket, azt se tudni mit ír alá az ember)
Hogy lehet ennyire pofátlan és undorító egy bank? Mindegyik ilyen?
Mindenki minden sz.ját (nem csak bank) rád akarja tukmálni, nem vetted még észre hogy így működik a kapitalizmus?
Ha nem tetszik átmész a másikhoz, aztán majd jössz más miatt hisztizni.
„azt se tudni mit ír alá az ember”. Melyik? Én, sok évtizedes életem alatt, egyszer sem írtam alá ’orrom alá dugott’ olyan szerződést, amivel nem voltam tisztában. Nem vagyok csodálatosan gyorsan felfogó- és mindenhez értő képességgel megáldva; ezért, ha nem voltam eléggé felkészült, akkor időt kértem: meggondolom és majd döntök. Ha kevés voltam hozzá, akkor olyan tájékoztatását, véleményét kértem segítségül, akiről tudtam, hogy ért hozzá és megbíztam benne.
A menyemnek nem kell tele panaszkodnia a környezetét, és amikor már elhajtják, akkor ismeretleneknek hosszasan „dicsekedni” azzal, hogy felelőtlen döntést hozott. Kötelezve nincs rá, így mérlegelte és el tudta dönteni, hogy nincs szüksége vállalkozói számlanyitásra. Tukmálhatják rá; megköszöni, nem kéri.
A számlakondíciók ismerte nélküli meggondolás is elég: a jogalkotó, adott feltételeknek megfelelő vállalkozókat nyilván azért nem kötelez vállalkozói számla nyitására, mert nem akar ezzel terhet róni rájuk.
Ha a Tesco parkolóban megvenném a kínáló szerint negyedmilliót érő arany nyakláncot kedvezményesen, ötezer forintért, mert olyan szimpatikus vagyok neki; akkor, mikor megkésve észhez térnék, háboroghatnék itt hosszasan, hogy a Tesco vagyon- és biztonsági őrök miért nem cirkálnak a parkolóban, vagy ha ők nem, akkor rendőrök, és miért nem akadályozták meg, hogy megvegyem azt a gagyi valamit? És feltehetném a kérdést: hogy egy áruházlánc hogy lehet ilyen, és a többi is ilyen? Akik olvasnák, okkal röhögnének ki; a kivételesen jólelkűek pedig sajnálhatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!