BUX-indexkövető befektetési jeggyel, vagy OTP részvénnyel valószínűleg jól jársz az elkövetkező 1 évben, de ezekre nincs garancia.
jan. 3. 12:23
2/8 anonim válasza:
Nekem nagyon régen volt pénzem ilyen befektetési alapokban a régi MKB-nál . A kockázat valóban szinte zéró, cserébe nyilván alig hoz valamit (most nem tudom, hogy hogy állnak pl. az állampapírhoz képest), és persze teljesen likvid is, bár a tranzakció átfutási ideje akkoriban pár nap volt (az állampapírnál meg azonnali, ha a kiutalást nem számítom bele).
jan. 3. 12:23
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi 1-es, de az már más kategória. Olyan alapok érdekelnének, amik rövid lejáratú (állam és vállalati) kötvényekbe fektetnek. Milyen hozamokat lehet ezekkel elérni?
jan. 3. 12:29
4/8 anonim válasza:
Magyar befektetési alapok összefogő adatait (köztül a múltbéli teljesítményüket) a BAMOSZ honlapján találod meg. A rövid lejáratú kötvény alapokra konkrétan rá tudsz szűrni.
Ezek alacsony kockázatúak, de eleve 28% adó van rájuk az állampapír 0%-jával szemben, így szinte esélytelen, hogy hozamban az állampapírt felül tudják múlni.
Én emiatt már 10 éve nem is nézegetek ilyeneket. A bankok nem tudnak ezen a pályán versenyezni az állammal és emiatt nem is akarnak igazán. Kicsi és gyatra a kínálat, esetleg meg egy kis értékpapír számlavezetési díjjal is meglepnek mellé.
Pl. nekem anno ebben volt a pénzem. Minden bank/alapkezelő más néven vezeti ezeket a pénzpiaci, alacsony kockázatú alapokat. Azokat már neked kell kideríteni.
jan. 3. 12:48
7/8 A kérdező kommentje:
Ha jól értelmezem, akkor a megadott feltételek szerint kb. lehetetlen olyan alapot találni, ami felülteljesíti a rövid lejáratú DKJ hozamokat az adóterhek és a díjak levonását követően. A vállalati kötvénykitettségre alapozva feltételeztem, hogy esetleg lehet ilyen.
jan. 3. 13:02
8/8 krwkco válasza:
"lehetetlen olyan alapot találni, ami felülteljesíti a rövid lejáratú DKJ hozamokat"
Befektetésre nem a DKJ a legjobb hozamú, mostanság, hanem még mindig a PMÁP.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!