Melyik banknál érdemesebb most lakáshitelt felvenni?
OTP és K&H számláink vannak. De más is érdekelne.
10-12 milliót vennénk fel, használtlakás vásárlásra.
15 évre. (de maximum 20.)
Csok, babacávó kizárva, csak piaci hitel jöhet számításba.
Nekünk még Budapest Bankos egyenlítő hitelünk van, ha ez még elérhető az MBH-nál, akkor a részleteket nem ismerve ezt ajánlanám. Félévente jóváírják a kapott kamatot, és küldik postán, hogy mennyivel csökkent a hitel futamideje.
Azzal egyetértek, hogy ne várjatok a vásárlással. Sokan azt hiszik, hogy a hitel egy 20+ évig kőbe vésett dolog, holott bármikor elő lehet törleszteni, vagy kiváltani olcsóbb hitellel, ha lentebb mennek a kamatok.
Nyilván, ha olcsóbbak lennének a hitelek, az ingatlanpiac is jobban pörögne, hiszen nagyobb lenne a kereslet, ami felhajtja az árakat. Szóval szerintem felesleges erre várni.
Magyarul én azt ajánlom, hogy ha találtok egy alkalmi vételt, csapjatok le rá most egy akármilyen hitellel, és ha lentebb megy a kamatszint, váltsátok ki egy kedvezményes konstrukcióval. Így hosszú távon lesz (egy relatíve) olcsó lakás és olcsó hitel is.
Kedves Utolsó!
MHB Bank néven fut most ez a hitel...mi is nézegettük, de nem tudtuk, hogy ez tényleg így van e.
Most pénzt kell tartani a számlán, az kamatozik.
Igen, a folyószámlán tartott pénz kamatozik a hitel kamatlábával, és ezt az összeget évente 2x jóváírják a tőketartozásba (a fennálló összeg 70%-ig) úgy, hogy a futamidőt csökkentik vele (tehát a havi törlesztőrészlet változatlan marad). Nekünk így van, hogy változott-e azóta ezt nem tudom. Nyilván ez annak éri meg legjobban, aki folyamatosan nagyobb összegeket tud a számlán tartani.
Egyébként mi most annyira nem használjuk ezt ki, mert az állampapír sokkal jobban kamatozik most, így abba toltuk a pénzt.
Amikor felvettük, maga a kamatláb nem volt a legversenyképesebb a piacon, viszont az online kalkulátorok ezzel az egyenlítő hatással nem tudnak számolni.
Azt tudom, hogy csökkenek a kamatok, és a THM januártól, meg is várjuk ezt. Egyik bankban sem mondtak semmit, úgy kell kiszedegetni belőlük mindent.
Csongrád/Szentes városról van szó, eddig nem talátam hitelközvetítőt.
Ez az "xy milliót kellene visszaadni" annyira egy begyöpösödött szemlélet, hogy csak nevetni tudok rajta.
2008-ban 12 milliós lakásra vettem fel 11 millió hitelt 20 évre, az összes visszafizetendő akkor talán volt 18 millió. Tekintsünk el attól, hogy jóval előbb kifizettem a tartozásom és nézzünk rá, ma mennyit ér az ingatlan: 32 milliót.
Szerinted inkább be vettem volna meg, mert jajj mennyi pénzt kell 20 év alatt fizetni? 20 éve mennyit kerestél? Szerinted 20 év múlva mennyit fogsz?
Kimaradni a lakásvásárlásból eme aggódom miatt nagyobb hiba, mint beszállni, amint csak tudsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!