Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál érdemesebb...

Melyik banknál érdemesebb most lakáshitelt felvenni?

Figyelt kérdés

OTP és K&H számláink vannak. De más is érdekelne.

10-12 milliót vennénk fel, használtlakás vásárlásra.

15 évre. (de maximum 20.)

Csok, babacávó kizárva, csak piaci hitel jöhet számításba.

2023. dec. 22. 07:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk még Budapest Bankos egyenlítő hitelünk van, ha ez még elérhető az MBH-nál, akkor a részleteket nem ismerve ezt ajánlanám. Félévente jóváírják a kapott kamatot, és küldik postán, hogy mennyivel csökkent a hitel futamideje.

Azzal egyetértek, hogy ne várjatok a vásárlással. Sokan azt hiszik, hogy a hitel egy 20+ évig kőbe vésett dolog, holott bármikor elő lehet törleszteni, vagy kiváltani olcsóbb hitellel, ha lentebb mennek a kamatok.

Nyilván, ha olcsóbbak lennének a hitelek, az ingatlanpiac is jobban pörögne, hiszen nagyobb lenne a kereslet, ami felhajtja az árakat. Szóval szerintem felesleges erre várni.

Magyarul én azt ajánlom, hogy ha találtok egy alkalmi vételt, csapjatok le rá most egy akármilyen hitellel, és ha lentebb megy a kamatszint, váltsátok ki egy kedvezményes konstrukcióval. Így hosszú távon lesz (egy relatíve) olcsó lakás és olcsó hitel is.

2023. dec. 22. 23:23
 12/24 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

MHB Bank néven fut most ez a hitel...mi is nézegettük, de nem tudtuk, hogy ez tényleg így van e.

Most pénzt kell tartani a számlán, az kamatozik.

2023. dec. 24. 05:22
 13/24 anonim ***** válasza:

Igen, a folyószámlán tartott pénz kamatozik a hitel kamatlábával, és ezt az összeget évente 2x jóváírják a tőketartozásba (a fennálló összeg 70%-ig) úgy, hogy a futamidőt csökkentik vele (tehát a havi törlesztőrészlet változatlan marad). Nekünk így van, hogy változott-e azóta ezt nem tudom. Nyilván ez annak éri meg legjobban, aki folyamatosan nagyobb összegeket tud a számlán tartani.

Egyébként mi most annyira nem használjuk ezt ki, mert az állampapír sokkal jobban kamatozik most, így abba toltuk a pénzt.

Amikor felvettük, maga a kamatláb nem volt a legversenyképesebb a piacon, viszont az online kalkulátorok ezzel az egyenlítő hatással nem tudnak számolni.

2023. dec. 24. 07:52
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Aki 20 évre vesz fel 10 millát, azt nagyon tudom sajnálni.
2023. dec. 24. 14:30
 15/24 anonim ***** válasza:
Január 1-től ismét új THM plafont vezetnek be, csökkennek a piaci hitelek kamatai, már csak ezért is érdemes lenne újra szétnézni. Bár egyre kevésbé tudnak a THM plafon miatt a bankok differenciálni, még mindig érdemes szétnézni, mivel változnak a kamatkedvezmények és a kezdeti költségek elengedésénének feltételei is. Ha ezt egyik bankban sem említették meg, az elég szomorú, de nem meglepő, a banki dolgozók nem túl motiváltak abban, hogy Te megtaláld a legjobb ajánlatot, pont ezért kellene egy megfelelő tudású hitelközvetítőhöz fordulni, mert ő ezekben is naprakész lesz.
2023. dec. 25. 21:05
 16/24 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy csökkenek a kamatok, és a THM januártól, meg is várjuk ezt. Egyik bankban sem mondtak semmit, úgy kell kiszedegetni belőlük mindent.

Csongrád/Szentes városról van szó, eddig nem talátam hitelközvetítőt.

2023. dec. 26. 10:39
 17/24 A kérdező kommentje:
Bankmonitorról vannak esetleg tapasztalatok?
2023. dec. 26. 13:20
 18/24 xswerdy ***** válasza:
Bankmonitorral abszolut jó a tapasztalatom. 2x vettem fel hitelt rajtuk keresztül. Alkudtak nekem egyedi kedvezményt is. Először nem is találkoztunk, online egyeztettünk, aztán egyből a kiválasztott bankba mentem, másodszeor az irodájukban Budapesten töltöttük a papírokat. Szóval szerintem működik vidékiként is.
2023. dec. 28. 16:53
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez hasznos volt most!
2023. dec. 28. 20:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Ez az "xy milliót kellene visszaadni" annyira egy begyöpösödött szemlélet, hogy csak nevetni tudok rajta.

2008-ban 12 milliós lakásra vettem fel 11 millió hitelt 20 évre, az összes visszafizetendő akkor talán volt 18 millió. Tekintsünk el attól, hogy jóval előbb kifizettem a tartozásom és nézzünk rá, ma mennyit ér az ingatlan: 32 milliót.

Szerinted inkább be vettem volna meg, mert jajj mennyi pénzt kell 20 év alatt fizetni? 20 éve mennyit kerestél? Szerinted 20 év múlva mennyit fogsz?

Kimaradni a lakásvásárlásból eme aggódom miatt nagyobb hiba, mint beszállni, amint csak tudsz.

2023. dec. 28. 20:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!