Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Válság idején úgy vettem...

Válság idején úgy vettem észre az arany árfolyama nőtt, nem értem miért?

Figyelt kérdés
Az arany nem jó semmire, csak szimbólikus értéke van. Nem lehet megenni. Azt gondolnám, hogy válság idején a föld, a munkaerő és kaja és a nyersanyagok ára emelkedik, amik szükségesek az élethez. Vagy ahhoz nagyon nagy válság kell? Vagy nem is igaz?
2010. okt. 21. 13:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Az arany értékét az emberek teremtették. Relatív nincs kevés belőle, csak a kitermelését és a piacra dobását szabályozzák.

Pont azért ment fel az ára, értéke, mert ne függ a különböző országok valutájától, gazdaságától stb.

Biztos már te is hallottál az aranytartalékról.

Nos ez pl nem mese. Minden ország vagyona attól függ mennyi az aranytartaléka. Vagy valami ilyesmi (régen tanultam)

De lesznek még itt közgazdászok, akik ezt jól megmagyarázzák.

2010. okt. 21. 13:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Az arany értéke kevésbé ingadozik, válság idején az aranyba fektetett pénzzel messze nem lehet akkorát bukni mint pl részvényekkel.
2010. okt. 21. 14:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Egyrészt, ha jól tudom nem minden országnak van jelentős aranytartaléka, de nem tudom ennek mi köze van a dologhoz. Ha nagyon nagy válság van, mondjuk egy háború esetén, h nincs élelmiszer, az arany akkor is nagy érték, vagy nem?
2010. okt. 21. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!