Befektetési ötletek 2024-re a kinyírt PMÁP helyett?
Az volt a tervem, hogy jövőre minden hónapban a megtakarított pénzemet (~750.000Ft/hó) PMÁP-ba teszem majd, de így az új konstrukcióval ez már nem tűnik annyira jó dealnek. Nyilván ami már benne van, azt benne is tartom 18+ % kamatra, de innentől másba fektetnék a továbbiakban.
Milyen ötleteket tudnátok adni? Valamennyi kockázatot hajlandó vagyok vállalni, de nem túl nagyot, mert lakás- és autóvásárlás a cél, nem a játékpénzemről van szó.
Nézd, az azért remélem világos hogy nem a "gónósz óbán" nyírta ki a 15% körüli PMÁP-t, hogy nehogy túl jó legyen az embereknek, hanem a kamatkörnyezet ment le?
Szerintem (és nagyon remélem) az én aktív életemben nem lesz még olyan, hogy államkötvény ilyen sokat fizessen, tudod, egyszer volt Budán (haha, a Krisztina téren) kutyavásár...
Az államkötvény minden eseteben az alternatív, nulla kockázatú befektetés, a befektetéseid során azt nézed, hogy ehhez képest hogy tudsz többet csinálni, és mennyivel magasabb kockázattal.
Hány éven belül tervezel autót, és lakást venni?
Ha 5-7+, én Simon betenném néhány s & p 500 követő alapba, Amerika volt, van, és lesz, végtelen erőforrással, még ha ez az őrülteknek nem is tetszik.
Úgy ne fektess be, hogy nem tudod..
Nehéz dolog, mert gondolom nem csak tőled függ, hanem mondjuk a párodtól is.
Ebben az esetben ilyen rövid időtávon a DJK-ba tenném.
Csúcs altcoinok amik jobben növekednek mint a bitcoin.
Tanulj a KASPA-ról. Egy év alatt +1148.3%
De az INJ és az RNDR is nagyon jó tech potenciál.
Elmehettek a kis állampapírjaitokkal a......... 30/F
"Csúcs altcoinok, amik jobben növekednek mint a bitcoin."
Csúcs altcoinok, amik jobben növekedTEK mint a bitcoin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!