Babaváróhoz a papírokat ti hogy szereztétek be?
Az oep-et le lehet kérni ügyfélkapun keresztül és nektek megjött 8 nap alatt?
Azt mondta az ügyintéző, hogy a munkáltatóit is le lehet kérni ügyfélkapun keresztül, ti csak egyszerűen a munkahelyetekről kértétek vagy ügyfélkapun keresztűl?
Nem a kiválasztott banknál megigényelt babaváróhoz 3-6 havi bankszámlakivonatot ügye én le tudom tölteni az internetbankomon. De azt is elfogadják gondolom.
Meg ügye személyi, lakcímkártya, adókártya. A házaspár személyes megjelenése. Házassági anyakönyvi kivonat.
Esetleg kihagytam még vmi?
Hűű, azért ennyi választ ne írjatok már.
Hát ez az oldal se a régi.
Szia !
Segítek, mi is hasonló cipőben járunk, már benne vagyunk a folyamatban. MI saját banknál vettük fel, ennek ellenére az ügyintézés semmivel se volt könnyebb vagy rövidebb, mert minden papírt bekértek..
OEP igazolás nekem 2 nap volt ügyfélkapun keresztül. Ehhez a papirt kikell nyomtatnod, kitöltened, aláírnod, majd scannelned és becsatolnod a kérvény mellé. Ezt a bankban elektronikusan kérték, mert úgy lett aláírva (postán ki sem küldték), a kinyomtatott meg nem volt jó, mert elveszik a hitelesítés.
Munkáltatói nem tudom lekérhető-e ügyfélkapun, de csak az volt jó, ami a bank saját nyomtatványa. Ez szinte mindenre igaz...
Kelleni fog házassági anyakönyvi kivonat is, amit nem írtál.
Ezenkívül, ha törlesztési halasztást kértek, akkor kell a várandósági kiskönyv és a 12 hetes terhes igazolás. Mint fentebb irtam, ez is csak a bank eredeti nyomtatványa lehet, egyébként nem fogadják el. Nekünk a bank folyamatosan kérte be a plusz papírokat (az elején persze azt mondták, mindenünk jó és semmi se kell), minden egyes új papíron 2-3 munkanapot ültek és végül majdnem egy hónap volt a teljes folyamat. Készüljetek fel, nem lesz gyors, a tévé reklámok mindig túloznak..
Köszi!
Egyáltalán nem vagyok túl optimista az ügyben. A férjem meg rózsaszínben látja a világot. Azt hiszi csak egy csettintésre menni fog. Egyérteműen alábecsüli az igénylést. Nekem már az elején bűzlött a dolog, mert én még nem hallottam olyat, hogy csak úgy 1x bementek és minden elsőre rendben ment. Pedig mindenünk rendben van. De az ügyintéző nem volt vmi összeszedett és csak fecsegett.
Az oep igazolást már megkértem online és onlinera is kértem egyet arra várok.
A munkáltatói igazolást is megkértem online ehez az ANYK program és formanyomtatványt kellett letölteni, kitölteni.
Mondjuk csak bevallással lezárt évre lehetett kérni jövedelemigazolást úgyhogy kíváncsi vagyok ebbe belekötnek e.
Baba még nincs, úgyhogy ezzel nincs dolgom még.
Khr tiszta mindkettőnknek ezt már lekértük.
Ja és saját banknál fogom igényelni.
Házassági anyakönyvi kivonatot írtam.
Bocs, most látom, hogy írtad a házasságit.
A munkáltatóira rákérdeztél, hogy jó-e ezen a módon ? Nekünk csak a bank általi formanyomtatványt fogadták el és azt is tollal kitöltve, munkahely bélyegzőjével, de ez mellé is kértek 6 havi bankszámlakivonatot, amit a hölgy letöltögetett a belső hálózatukon, nekem szignózni kellett.
Mi most adtuk be a törlesztési halasztást és még azt is bíráltatni kell, egyszerre nem adja meg a bank. És ehhez is mind a kettőnknek ott kellett lenni a bankban, aláírni.
A születés után az első gyerek anyakönyvi kivonatát 6 hónapon belül be kell mutatni a bankban, de már itt is előre szóltak, hogy mind a kettőnknek be kell menni és nyilatkozni kell... nem tudom ezt még hova lehet fokozni...
Még várok az oep-re. 21-én igényeltem ügyfélkapun keresztül.
Azon kívül megvan minden. De nem tudom, hogy ne menjek-e be a keve utcába személyesen, mert ott kézhez kapnám. Csütörtökön jár le a 8 nap, de nagyon idegesítene, ha nem érkezne meg még aznap se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!