Babaváró kölcsön szüneteltetésésnek megszűntetése lehetséges?
Szeptemberben jelentettük a bank felé, hogy megszületett a gyerekünk, ez el is lett intézve. A "kedves" ügyintéző kisasszony megkérdezte, hogy szeretnénk-e szüneteltetni a törlesztést de többször is elmondtuk, hogy NEM.
Viszont kaptunk egy levelet az otp-től, hogy sikeresen szüneteltetjük a törlesztést és 2026-tól fogják újra vonni a pénzt. Azt hittem felrobbanok amikor megláttam. Sajnos ma olvastam csak el a levelet így ma már nem tudtam intézkedni. Érdeklődnék, hogy visszavonható a szüneteltetés vagy már ez így marad? Tudom, hogy a mi hibánk is és mi írtuk alá, el kellett volna olvasni de nem gondoltuk, hogy elmondtuk 3x, hogy nem szeretnénk szüneteltetni de végül csak-csak így alakult. Köszönöm a segítséget.
(Tudom észrevehettem volna hamarabb, hogy a múlt hónapban már nem vonták a törlesztőt de nem ellenőriztem, mert nem gondoltam, hogy kell)
Törlesszetek elő, ha gondoljátok, szerintem azt biztos lehet.
De amúgy miért nem akarjátok szüneteltetni?
Ha három évig azt a pénzt állampapírba dobáljátok be (dkj-ba mosjuk), akkor is megkapjátok a kamatokat, aztán 3 év múlva kiveszitek és előtörlesztetek. Ez most nektek kamatmentes, szóval “megéri addig kamatoztatni a pénzt”.
Először is mindenki válaszát köszönöm!
Mi egy gyereket szerettünk volna így nálunk azaz opció nem játszik, hogy a három év szünet alatt még szülök két gyereket és tulajdonképpen nem is kell visszafizetnem semmit.
A 3 év szüneteltetés után növekszik a törlesztőrészlet ami a bank által küldött levélben feketén-fehéren le van írva, ami közel 5000ft. Leírva nem sok, hiszen a mai világban mi 5000 forint, de ha azt a havi 5000 forintot leosztom 20 évre hát nem kis összeg jön ki(csak remélni merem, hogy ez csak a 3 éves szüneteltetésnél teljesül és a mi elpuskázott 2 hónapos szüneteltetésünkre nem érvényes). Természetesen megértem azokat akik szüneteltetik, sőt jól is teszik azon az elven amit az elején leírtam de mi nem tartozunk bele ebbe a csoportba. Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
Bejelentettétek a gyereket rendesen? Nem emelkedhetne a törlesztőrészlet. Biztos babaváróról beszélünk?
És megszületett baba utáni szüneteltetésről?
Én futnék még egy kört, hogy most ez tényleg így van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!