Hogy mikortól nem lehet majd 2033/I állampapírt vásárolni, hol és mikor lesz közzétéve?
Sziasztok!
A kérdés adott. Köszönöm szépen előre is.
"Hogy mikortól nem lehet majd 2033/I állampapírt vásárolni, hol és mikor lesz közzétéve?"
Az értékesítés várható záró időpontja: 2024. augusztus 1.
Legkésőbb ekkor. De ennél korábban bármikor lehet.
Általában legfeljebb néhány nappal korábban szokták közölni az új PMÁP kötvény adatait.
Igen, a várható zárást én is tudom.
És állítólag hamarabb le fogják zárni, mert a 2033/I elődjeit is hamarabb lezárták.
De hogy mikortól nem lehet majd 2033/I állampapírt vásárolni, közzé lesz valahol téve előre?
Vagy olyan is lehet, hogy egyszer csak váratlanul hirtelen elfogy és nem lesz pótlás?
Amúgy elég gáz dolognak tartom ezt a 0.25%-os reálkamatot.
Azt még inkább, hogy nincs magasabb hozamú állampapír, legalábbis nem tudok róla.
A megelőző szériák jobbak voltak.
Persze, hogy jobbak voltak. Ezért lépett a kormány:
- jelentősen kevesebb kamatprémium
- korábbi kamatforduló (január)
- korlátozott vásárlási összeg (max 25 mio huf)
Máskülönben ha ez így ment volna tovább, nagyon elszálltak volna az állam kamatterhei.
Igen.
Sajnos én nem léptem időben, így ez a nagyon alacsony reálkamat engem érzékenyen érint.
@5
Milliónyi egyéb befektetési forma van, ahol nem csupán alamizsnát kapsz.
"Amúgy elég gáz dolognak tartom ezt a 0.25%-os reálkamatot."
A 0,25%-os kamatprémium nem egyenlő a reálkamattal. A mértékadó inflációs időszak és a befektetés ideje közötti időeltolódás miatt.
Köszönöm, hogy válaszoltatok.
Az eredeti kérdésemre megtudtam a választ:
Itt lesz majd közzétéve lezárás előtt néhány munkanappal:
oldalon
A "Kapcsolódó dokumentumok"->"Aktuális nyilvános ajánlattételek" alatt.
---
@6
Biztosan jól írod, csak azokhoz gondolom kellenek plusz dolgok, pl. tudás vagy tapasztalat vagy nagyobb kockázatvállalás, stb.
De ha tudsz jobbat, amihez ezek nem kellenek, kérlek írd le.
@9
“pl. tudás vagy tapasztalat”
Igen. Ám, ettől leszel több, nem attól, hogy többnek látszik a pénzed.
Ha megtanulod pl. a részvénykereskedést/befektetést, az akkor is jól fog hozni, amikor az állampapírnak 1% kamata (sem) lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!