Melyik bankban érdemes felvenni a babaváró hitelt?

"A közmunka nem a pénzkereset miatt van nekem se, ahhoz a pénzhez sosincs nyúlva mert nincs rá szükségünk."
Dehát Te magad írod, hogy most pont szükség lenne rá a hitelhez, csak épp be se számítják, mert annyira kevés.

Nem derül ki, hogy hol laktok. Pest, vármegyeszékhely, kisváros vagy falu. Egyáltalán nem mindegy, ha pl. ügyet kell majd ügyet intézni! Szerintem amúgy nem igazán lehet különbség bank és bank közt. Promóban az egyik 120 ezret dob mellé, a másik 150-et, a harmadik meg lehet 200-at is, de alapjaiban nem nagyon lesz más különbség köztük. Az elbírálás menetében sem nagyon lehet eltérés, talán csak ha valamilyen szempontból éppen billegtek az elbíráláson valahol. Mi az OTP-ben vettük fel. Nem is nagyon mentünk máshoz, mert ez volt közel és már itt volt folyószámlánk is.
Egyébként nagyon egyetértek veled! Ha szeretnétek gyereket, és megfeleltek minden szempontból, akkor kár lenne kihagyni a lehetőséget! Aki negatívan beszél itt, az irigykedik, de ha tehetné, akkor ő is felvenné! Ember! Még ha nem vagy rászorulva, de adottak hozzá a feltételek, már csak befektetési céllal is érdemes felvenni! De ha még kamatostól is kell majd a végén visszafizetned, akkor is jóval piaci kamatozás alatt jutsz hozzá, ingatlan fedezet nélkül(!) egy szabad felhasználású kölcsönhöz! Minden más hitelkonstrukciótól jobb, jelenleg!
Off:
(...az persze más kérdés, hogy én sem értek teljesen egyet az ilyenféle értelmetlen pénzosztásokkal, ugyanis szerintem is pont azokon nem segít ez a támogatási rendszer, aki valóban rászorulna. Úgy, mint a pár éve kitalált SZJA visszatérítés is, eléggé mellé ment, szerintem. Az ilyen "akciók" gyakorlatilag kontrapruduktívak, mert az ingatlanpiac egyből rárepül és lenyeli ezeket a "plusz" pénzeket. A támogatott családok így valójában semmit nem éreznek ezekből a támogatásokból, viszont aki meg nincs támogatva, az még nehezebb helyzetbe kerül ezáltal. Ezért megértem az itt felháborodottakat is. Ettől függetlenül, még egyszer: akinek adottak a feltételek hozzá, annak igenis érdemes még kihasználnia a lehetőséget! Na meg még kikívánkozik belőlem, hogy rengetegen bele fognak ebbe bukni szerintem is. Nem jön baba, válás, külföldre kényszeredés, kereset megváltozása miatti fizetőképtelenség, akár élethelyzetből, balesetből eredően, akár szimpla munkahely elvesztés miatt... és ez mind-mind olyan dolog, amit 20 évre előre lehetetlen megjósolni, vagy bebiztosítani. Viszont ezek mindegyike boríthatja a bilit! De ilyen alapon akkor senki semmit ne csináljon, ami tovább tart mint 1 nap. Egy hitellel mindig rizikót vállalsz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!