Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Használt autó: lízing vagy...

Használt autó: lízing vagy személyi kölcsön? Melyik a kedvezőbb?

Figyelt kérdés
5M körüli értékben vásárolnám.

2023. okt. 25. 11:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A havi bevételem kicsivel 1M felett van (nettó).
2023. okt. 25. 11:44
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Egyik sem. Autóra nem veszünk fel hitelt, főleg nem használt autóra.

Ha nettó 1 millió a bevételed, akkor gondolom nem okoz gondot havi 400-500 ezret félretenni. Kevesebb, mint 1 év alatt a zsebedben lehet az autó ára. Míg személyi kölcsön esetnél 5-6 év alatt 7-8 millió forintot fizetnél vissza, miközben a használt autód piaci ára sokat fog csökkeni reálértéken.

2023. okt. 25. 12:14
 3/12 anonim ***** válasza:
24%
Minek arra hitel...?
2023. okt. 25. 12:22
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

A lízing jellemzően kedvezőbb kamat oldalról. Tehát olcsóbb. Viszont a bank rátelepedik az autóra. Ha totálkárosra töröd/törnek, akkor tudtommal egyben kérik vissza az összeget, persze casco fedezi, de nem egyszerű így se.

A személyi hitel drágább, magasabb kamatú, de kötetlenebb. Senkit nem érdekel mire költöd. Ha gond van a kocsival, nem érdekli a bankot, csak fizessed a részleteket. Én inkább a személyi mellett döntöttem.

Viszont minden ilyen hitel esetében fontos, hogy igazán akkor éri meg, ha előtörlesztesz időnként és pár éven belül lezárod. Emiatt a leghosszabb futamidőre érdemes megkötni, amit nem éri meg teljesen kifuttatni.

Használt autóra nem biztos, hogy megéri kölcsönt felvenni. Én 2 alkalommal is új autóra vettem fel. Persze csak Dacia-ra és nem egy faxverős 20 éves bmw-re :)

Családi kedvezménnyel vettem legutóbb egy Jogger-t, kb 5-6M körül volt az én részem így.

Te egy használt kocsit venném 5M-ért. Hány éves lenne? Magyarországi? Benzines, dízel?

2023. okt. 25. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Egyik sem, lízing cégnek megértheti, de magánszemélynek nem.
2023. okt. 25. 12:48
 6/12 anonim válasza:
53%

Vitatkoznék ezzel a magánszemélynek nem éri meg dologgal. Az attól függ.

2021 elején vettem egy Opel Astra-t 1.5 évesen 4.5 milliós vételárral, 29 ezres futassal. 2 milliot fizettem be kezdésnek.

4.16% fix kamattal 272 ezer ft kamat volt rá 5 évre. Nos ez kicsit kevesebb mint egy havi bérem. Most törlesztettem elő a maradék hátralékot, kemény 10 ezer ft-ot kért a bank érte. Enyém az autó. 4.5 éves kocsi.

2023. okt. 29. 22:11
 7/12 anonim ***** válasza:
2: Két éve vettem zsírúj autót, csak akkor adtak szalonkedvezményt, ha lízingre veszem, ma már máshogy nem is adnak kb el neked autót, kp nem játszik. A lényeg, hogy 1 millió hitel kellett bele. Az autó 80%-át kifizettem, többi 3 év hitel. A törlesztő fix, a kamat nevetséges valami 120ezer ft 3 évre (nincs előttem a szerződés), az a pénz egy fél év alatt elinflálódott, az autóm pedig a gazdasági meg egyéb helyzetnek köszönhetően többet ér, mint újkorában. Ennyit arról, hogy nem éri meg az új. De anno néztük használtakat is, mind lehajtott, kilométercsalt, törött csoda...
2024. máj. 30. 15:14
 8/12 anonim ***** válasza:

#7: oké, de 2 év még semmi. Majd 5-6 év múlva térjünk vissza rá, hogy mennyit is ér a tragacsod REÁLértéken ;)

Azt meg sehol nem írtam, hogy nem éri meg az új. Azt írtam, hogy hitelt nem éri meg felvenni rá.

Szövegértelmezésed 0

2024. máj. 30. 17:13
 9/12 anonim ***** válasza:

8-as keserű a szőlő? :)

Nekem év végén volt 5 éves a kocsim. Újonnan 3.3M volt. Most 3-4M közötti értékkel bír. És csak egy Dacia-ról van szó.

Arról pedig nem is beszélve, hogy 5 év alatt csak a kötelező szervizre kellett költeni. Semmi más gond nem volt vele. Nem úgy mint egy használt autónál.

2024. máj. 30. 17:54
 10/12 A kérdező kommentje:

#9: Azért ennek annyira ne örülj. A 2018-as 3.3M az a mai 5.3M-val ekvivalens. Ha ma 3-at ér, akkor 43%-ot vesztett az értékéből reálértéken 5 év alatt.

😊

Google: infláció kalkulátor

2024. máj. 30. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!