Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van internet tartozàsom ès...

Ha van internet tartozàsom ès telefon tartozàsom kint Angliàban,akkor azt behajtjàk itt Magyarorszàgon?

Figyelt kérdés
2020-ban nyàron hazaköltöztünk pàrommal hirtelen ès ott pròbàltuk elèrni pl as internetszolgaltatòt is,de nem vettèk fel(nagyon sokszor pròbàltuk),de màr elèrtük az utazàs napjàt,ìgy hagytuk az egèszet ès hazajöttünk.Persze azòta meg kapjuk ritkàn az emaileket,de szerintem nem tudjàk,hogy hazajöttünk.Betudjàk hajtani ìgy is,hogy nincsennek benne az Euròpai UNIòban?

#Angliai tartozàs #Magyarorszàgi behajtàs
2023. okt. 16. 05:56
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Persze, meg van minden adatotok nekik, amikor az osszegre ratevedik a kesedelmi kamat stb es eler majd egy hatart akkor szepen megkezdik a behajtasi folyamatot
2023. okt. 16. 07:15
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Nemhinném, Anglia már nem EU-s a brexit óta, így jogilag kizárt...
2023. okt. 16. 08:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Abban az esetben, hogyha el tudnak itt érni fizikailag Magyarországon (tehát megvan pl. a magyarországi lakcímetek vagy valahogy azonosítani tudnak), akkor lehetséges, hogy átadják egy behajtónak, és azok pedig kamatokkal és díjakkal terhelten elkezdik követelni rajtatok a pénzt.

Kérdés persze, hogy van-e ilyen rutin folyamatuk. Én pl. angol jogsival voltam Barcelonában kb. 2 hónappal a Magyarországra való hazaköltözés előtt, és jött egy csekk egy angol behajtótól, 100 fontról, hogy tilosban parkoltam Barcelonában egy kölcsönkocsival. Megkockáztattam, hogy igonráltam ezt, és azóta sem találtak meg ezzel (volt vagy 12 éve)...

2023. okt. 16. 09:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Èrtem,köszönöm a vàlaszokat! Hàt van egy 900 valamennyi fontos tartozàs ès egy 41 fontos tartozàs.Legalàbbis az emailek szerint.Elmèletileg olvastam valahol,hogy az elèvülèsi ifő 6 èv Angliàban.Ezt pontosan mikortòl szàmoljàk?4 ève jöttünk haza majdnem ès emailen kìvül nem kapunk semmi màst.Az èn nevem pedig fèrjem vezetèknevèvel bővült azòta.Nem hinnèm,hogy tudnàk,hogy hol lakunk.Mert hallottam,hogy règebben nagyon hamar megtalàltàk a behajtòk azokat,akik hazaköltöztek Magyarorszàgra ès nem fizettek.Most meg 4 ève semmi.Mondjuk bankszàmlàmat màr beszüntettem 1 ève,mert a melòhelyen kèszhez kapom a pènzt ès feleslegesnek tartottam.Vagyis most jelenleg tàppènzt kapok,mert 7 hònapos terhes vagyok.Nem tudom,hogy ìgy megtalàlhatnak-e ,hogy màr nincsennek benne az UNIòban.
2023. okt. 16. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!