Lakáshitelhez kell 3 év TB jogviszony?
6 év után most először nincs munkám, álláskeresési járadékon vagyok. Emellett januárban akarunk babavárót felvenni, és nyár végén pedig egy lakáshitelt.
A babaváró feltételeinek az álláskeresési járadék már nem felel meg, szóval nekem 3 év múlva lehetne legközelebb babavárót felvenni ha jól értem.
A feleségemnek megvan a 3 év (2 év munka előtte pedig nappali szak az egyetemen), szóval a babaváróval nem lesz gond.
Viszont mindketten külföldi munkában gondolkozunk, és ha mindketten kimegyünk, akkor a lakáshitel felvételéhez már nem lesz magyar TB jogviszonyunk.
Van vki hasonló helyzetben?
Lakáshitelnél akkor kell TB igazolás legalább az egyik féltől, ha CSOK-ot és támogatott hitelt igényelnétek (ez kimaradt a kérdésedből). Amennyiben külföldön fogtok dolgozni mindketten már az igényléskor, azaz ha nem fogtok Magyarországon élni életvitelszerűen, akkor eleve nem lesztek jogosultak a lakástámogatásokra, mivel alapfeltét, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanban lakjanak a támogatott személyek és a gyerekeik is.
Januártól megszűnik a jelenlegi lakástámogatási redszer, egyelőre nem ismertek az új feltételek (kivéve Falusi CSOK, de ezek is változnak).
Piaci kamatozású lakáshitelhez nem kell TB igazolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!