Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik pontosan lakáshit...

Hogy működik pontosan lakáshitelnél a kamatforduló?

Figyelt kérdés
Még van nagyjából másfél évem kamatfordulóig, utána megint 5 évig fix a kamat. Amikor megkötöttem a lakáshitel szerződést, akkor még a béka segge alatt voltak a kamatok, kb 3% lehetett a thm. Most, hogy ilyen nagy az inflációs válság, ennyire elszálltak a kamatok, ez nyilván bukó a banknak. Viszont tegyük fel, hogy stabilizálódik a helyzet, a kamatok visszaesnek olyannyira, hogy nagyjából 5% thm-mel lehet majd felvenni 1.5 év múlva lakáshitelt. Akkor az én megmaradt 10 millió lakáshitelemre hogy fogják újraszámolni a kamatot? Megpróbálják leverni rajtam az előző éveket is, vagy átszámolják, hogy az aktuális kamatszint mellett mennyit kellene fizetnem, ha felvennék 10 millió hitelt?
2023. szept. 27. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az akkor aktualis kamatszintek alaojan szamoljak majd ki a kamatodat. Hogy pontosan hogyan az minden bizonnyal bele van irva a hitelszerzodesedbe.
2023. szept. 27. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:
A banknak nem bukó a jelenlegi kamat, a fix kamatok le vannak fedezve banki oldalról. Majd az akkor aktuális kamatszint szerint fogják átárazni. Ennek a pontos módja benne van a szerződésben ahogy előttem is írta a válaszoló.
2023. szept. 27. 23:40
 3/5 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz 1.5 év múlva 5%.
2023. okt. 5. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 Nem olyan biztos az, már most 8.5% lesz a kamatplafon, pedig csak éppenhogy elindultak a kamatok lefelé.
2023. okt. 5. 15:37
 5/5 anonim válasza:
#4 Legyen igazad. Nekem is jó lenne.
2023. okt. 11. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!