Van még időnk megigényelni év végéig a babaváró hitelt?
Mindketten 31 évesek elmúltunk. Még nem vagyunk házasok. Én most október hetedikén tervezem megkérni a barátnőm kezét, és azonnal házasodnánk. Ha jól tudom be kell jelenteni az anyakönyv vezetőnél, és azt követően 30 nap múlva házasodhatunk leghamarabb. A babaváró hitelhez meg 3 év TB jogviszony igazolás szükséges, talán ennek az átfutása időigényes még, de ez párhuzamosan mehet amíg a 30 napot várjuk az esküvőig.
Így még lesz időnk megigényelni a babavárót év végéig, vagy van valami, amivel nem számoltam, és ki fogunk futni az időből?
Köszönöm a válaszod!
Mi olyan baki lehetséges?
Köszönöm.
Ha esetleg úgy dönt a feleségem, hogy szeretné valamilyen formában felvenni a nevem, az bizonyára az összes iratának lecserélével jár. Ez hátráltató tényező lenne a hitel felvételnél, vagy az új iratok megjöttéig minden további nélkül használhatja ügyintézéshez a meglévőket rajta a leánykori névvel?
Olyan buktatók lehetnek pl., hogyha nem a saját bankotoknál veszitek fel a hitelt, jövedelemigazolást kérnek. Azt esetleg nem jól tölti ki a munkáltató, visszadobják, megy az idő...
Vagy nem megfelelő a jövedelmetek, van egyéb hiteletek, ami mellé nem fér be, lemarad valamilyen papír, negatív adóslistán vagytok, stb.
Szerintem kezdjetek el már most érdeklődni, vagy legkésőbb a lánykérés után rögtön, akár előminősítést kérni és mindent összekészíteni mire beadjátok az igényt. Így viszonylag gyorsan megy az elfogadás és a kiutalás.
Köszönöm mindenki válaszát.
Hitelünk nincs, jövedelmünk nem akadály szerintem.
Ha nem ugyanannál a banknál vagyunk (Én OTP, ő Raiffaisen), akkor kell neki is jövedelemigazolás, ha az én bankomnál akarjuk megigényelni?
Jövedelemigazolás a munkáltatótól kell és szinte biztos, hogy bekérik, mert adós és adóstárs lesztek.
Annyi könnyebbséget szoktak tenni, hogy aki annál a banknál bankol, ahol a hitelt akarják felvenni, tőle nem kérnek, mert úgyis rálátnak mekkora jövedelem érkezik a számlájára. De menjetek be és érdeklődjétek meg, bankfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!