Hogy a fenébe tudnám így aktiválni a bankártyámat?
Elveszett bankkártya miatt újat igenyeltem…
Most érkezett meg.
A kártya mellé, azzal egy, azonos borítékban küldött levélben azt írják, hogy a bankkártya telefonon történő aktiválásához szükségem van egy 4 vagy 6 számjegyű PIN kódra, amely NEM azonos a bankkártya PIN kódjával.
A probléma az, hogy nekem nincs, vagy legalábbis nem tudok róla hogy lenne ilyen kódom… Nem ez az első bankkártyám, de régebben úgy kellett aktiválni ezeket, hogy vásárlásnál vagy ATM-es pékfelvételnél beírtam a BANKKÁRTYA PIN kódját és kész is volt.
Pár sorral lejjebb, ugyanebben a levélben azt írják, hogy “A kapcsolódó PIN kódját (titkos személyi azonosító kód) újonnan igényelt kártyájához vagy pótkártyájához külön postai küldeményként megküldtük önnek.
Jött is egy másik, külön boríték a banktól, benne egy papírkártyával, rajta az adatokkal, de ezen csak a kártyához tartozó PIN kód szerepel, a papírkártyán (egy lekaparható felület alatt volt)…
Ugyebár az előző levélben külön írják, hogy a bankkártya telefonon történő aktiválásához szükségem van egy 4 vagy 6 számjegyű PIN kódra, amely NEM azonos a bankkártya PIN kódjával.
Ez meg a bankkártya PIN-je…
Ennyire nem megy a szövegértés?
Telefonos aktiváláshoz kell a telefonos azonosító (T-PIN), de nem csak telefonon lehet aktiválni a kártyát
Aktiváld be ATM-nél vagy vásárlással a kapott PIN kód segítségével, Chip használattal (ne paypassal)
#1. 17 óráig van ügyfélszolgálat és én csak utána tudom Őket felhívni, ha meg lenne ez a PIN, akkor tudnám géppel aktiváltatni, menü pontok nyokodásával.
#2. De megy a szövegértés…
“Bankkártyáját aktiválhatja:
1. Mobilalkalmazási szolgáltatáson, vagy
2. hívja a XY telefonszámot….”
Ez áll a levélben.
Az ATM-es aktiválás itt nem szerepel…
Az UniCredit weboldalán valóban szerepel ez a lehetőség is, valamint régebben mindig így aktiváltam a kártyákat.
Viszont ott “megújított” bankkártyáról írnak, az én esetemben ez meg valószínűleg nem a meg újítás kategória… Ugyanis megújítás esetén például új kártya PIN-t sem küldenek, most meg küldtek….
#4.
Az hogy nincs regisztrálva UniCredit mBanking fiók nekem, mivel az előző kártyámnál nem volt okostelefonom.
Na most kipróbáltam 2 ATM-nél is, hogy be dugtam és próbáltam pénzt felvenni…
Az egyik azt írta, hogy a kártya nem érvényes, a másik meg azt hogy lejárt.
Szóval ezzel a módszerrel nem lehet aktiválni, sajnos.
#7.
Hát akkor ez lesz, de mennyivel egyszerűbb lenne ha nem bonyolítanák túl és lehetne egyszerűen a kiküldött PIN kóddal vásárlással vagy ATM-es pénzfelvétellel aktiválni.
"mennyivel egyszerűbb lenne ha nem bonyolítanák túl"
Azért van ez így, mert a PIN kódot is levélben kaptad meg. Tehát nem biztonságos az ATM-es aktiválás, mert ha valaki mindkét levelet megszerezné, akkor simán tudná használni a kártyádat. Kell valami plusz azonosítás.
Viszont, amikor a lejárt kártya esetén nem változik a PIN kód, akkor azt nem küldik el újra. Így nem tudhatja meg senki. Olyankor csak a net-es használat a kockázat. Ezért lehet az olyan kártyát ATM-nél vagy vásárlással aktiválni a régi PIN ismeretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!