Eladó ingatlanomon van eszközkelelős hitel kb 2 millió, a vevőm ennyi foglalót adna,de neki is hitelt kell felvennie a fennmaradó összeghez, hogyan tudja a házamra felvenni a hitelt?
Szóval kifizet nekem 2 milliot én befizetem az eszközkezelőhöz, de mi van ha ő mégsem hitelképes peldául,es további hitelt nem kap?
Van neki a 2 million felül 4 millió ftja,és kell még neki 9 millió, ugy gondolta hogy a házra veszi majd fel. De ez hogy megy? Ugye nekem is biztosra kellene mennem mett nem tudom visszaadni a 2 milliót, < mi van ha mivel gondolom az után tudja elinditani ha en kifizettem derül ki hogy nem hitelképes?
Én úgy tudom, hogy ha terhelt az ingatlan, akkor azt épp az általd említett kétely miatt nem a foglalóval szokták rendezni. Tehát ad neked egy jelképes foglalót, akár csak 100 ezret, de ha nem ragaszkodtok hozzá, akkor akár nem is ad kezdeti összeget. Megigényli a hitelt (ehhez lehet, hogy te is kell kérj egy igazolást , hogy mennyi a fenálló tartozásod, kamatokkal, mindenestől), ha megkapja a pozitív választ a banktól, akkor utalja nektek az önrészét, a bankja ezt követően pedig kifizeti a maradékot részben az eddigi hitelező banknak, a maradékot pedig nektek.
Ennek az időzítési részeit el tudja nektek rendesen magyarázni az ügyvéd akivel a szerződést megíratjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!