Mikor érdemes bankszámlát nyitni?
20 éves másodéves egyetemista vagyok. Foszkon tanulok a BGE-n. Most kezdtem nyáron diákmunkát végezni. A szüleimmel élek a mai napig és feljárok tanulni Budapestre, tehát ingázó vagyok. Eddig mivel nem volt saját jövedelmem/bevételem nem is gondolkoztam el ezen a kérdésen. Természetesen most sincs sokkal több jövedelmem, de minimális összeg már folyik be, tekintve, hogy stabil munkahelyem van. A szüleim mostanában kezdték el mondani, hogy most már 20 éves vagyok épp itt az ideje munkát keresni, dolgozni és stb. A tipic szülői kérdések. Tudom, hogy nem vagyok elég önálló. Nem is kell ezt mondani. Valószínűleg sohasem leszek eléggé az, amíg itthon lakok. Legjobb barátnőm mondta, hogy mi lenne, ha nyitnék egy bankszámlát, mert úgy már arra futna be minden minimális bevételem, akár a fizetésem, akár a sulis ösztöndíj, ha kapok. Kinek mi erről a véleménye? Ebben a szituációban mikor érdemes elkezdeni ezt az egészet? Nem tudom, hogyan hozzam fel a szüleimnek, mert eleve nagyon szigorúan voltam nevelve, és anyukám szerintem még nem teljesen tudta felfogni, hogy én már 20 éves vagyok, és amint lehetőségem nyílik rá saját lábra akarok állni. Tudom ezért rengeteget kell tenni. De pusztán kíváncsi vagyok, ha nyitok egy számlát azzal elérek-e bármit is, illetve megéri-e, érdemes-e ilyen helyzetben.?
Negatív választ is szívesen fogadok szeretem a kritikát, mert ebből is fejlődik az ember. Csak annyit kérek értelmes válaszokat adjatok, mert tök tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm
diákként nyithatsz pl. junior számlát az OTP-nél, ennek minimálisak a költségei.
Gyerekeimnek 14-15 éves koruktól volt saját bankszámlájuk, oda ment a zsebpénzük, később a diákmunka majd 26 éves korukig a rendes fizetésük.
Igazából nem is értem, hogy mi itt a kérdés.
Nekem az is fura, hogy neked 20 évesen nincs semmi pénzed. Oké, hogy van hol lakni, meg enni is adnak, de akkor is.... sose kaptál zsebpénzt, ajándék pénzt? Ösztöndíjad a szüleid számlájára ment?
Magamból kiindulva már kb. 10 éves koromtól igényeltem a saját pénzt, és kezeltem, azóta, mióta dolgozom, (és otthon lakom) csak több lett.
Ha bármikor el akarok költözni otthonról, akkor megvan hozzá az anyagi hátterem.
Komolyan ennyit gondolkodsz... egy bankszámlán?
Az ételt ne rágjuk meg helyetted?
Szerintem kb 15 évesen volt már bankszámlám. Most van 6-8. Nem is értem a kérdést. 20 évesen elég szomorú, hogy ennyire önállótlan és döntésképtelen vagy :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!