Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ezek az árverésen vásárolható...

Ezek az árverésen vásárolható üzletrészek hogyan működnek? csomo van 3millió helyett 30.000 ft-ért.

Figyelt kérdés
Mi itt a trükk?

2023. aug. 25. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9,10 Köszönöm a válaszokat :).
2023. nov. 7. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:

Milyen üzletrészt szeretnél venni, milyen cégben?

2023. nov. 8. 07:27
 13/20 anonim ***** válasza:
11# autó kereskedés, bolt ezek az üzletrészek érdekeknek, ill. egy milliónál alacsonyabb a befektetés összege. A cég tulajdonos tartozásai miatt árverezik el az üzletrész 50%-át.
2023. nov. 8. 21:44
 14/20 anonim ***** válasza:
És miért gondolod, hogy egy autókereskedés üzletrészét, ahol van mondjuk 100 gépkocsi, te majd megveheted 1 millió alatt?
2023. nov. 8. 22:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Az árverési licit minimum 350 ezer, a maximum pedig 600 ezer ft. Gondolom nem lehet ennél többet ajánlani.
2023. nov. 8. 22:16
 16/20 anonim ***** válasza:

Maximum licit????? Hát még ilyenről sem hallottam. :)

Belinkelnéd konkrétan ezt az árverési felületet, mert láthatóan nem igen értesz hozzá?

2023. nov. 9. 04:05
 17/20 anonim ***** válasza:
Nyilván nem egy működő autókereskedésről van szó. Csak egy autókereskedő cégről.
2023. nov. 9. 04:20
 18/20 anonim ***** válasza:

16# [link]

Ez egy másik üzletrész.

Pedig szerintem úgy van ahogy írtam.

2023. nov. 9. 15:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez egy üres cég, se vagyona, se semmi.
2023. nov. 9. 19:43
 20/20 anonim ***** válasza:

"Pedig szerintem úgy van ahogy írtam."

Akkor értelmezzük a leírtakat:

- Az üzletrész becsértéke 600 ezer forint. Ennyire értékelte a végrehajtó, szerinte ennyit ér. A becsértéket mindig közlik azokkal, akik érdekeltek a dologban. Ha valaki nem ért vele egyet, akkor kérheti annak felülvizsgálatát. Ennek előre fizetendő díja van. Ilyenkor egy "szakembert" kér fel a NAV arra, hogy megállapítsa az üzletrész értékét. Ez egy kívülálló fél, például egy könyvvizsgáló. Ennél a becsértéknek az akárhányszorosát is megajánlatod limitként. Nyilván az, aki a legtöbbet adja érte, az lesz a nyertes.

- Minimál ajánlat: Ez annyit jelent, hogy ennél alacsonyabb összegért jelen pillanatban nem lehet árverezni. Tehát ennél kisebb összeget ajánlatnak nem lehet megtenni. Ha ennyiért sem kellne el az üzletrész, akkor a végrehajtó lejjebb viheti a becsértékét, maximum 50 %-ig bizonyos feltételek teljesülése esetén (legalább 2 sikertelen árverés stb.). Ha lejjebb vitte a becsértéket, és mondjuk 50 %-on sem tudja eladni az üzletrészt, akkor feloldja a foglalás alól, ugyanis nem "herdálhatja" azt el fillérekért. Az első becsérték meghatározásának azért is van ekkora jelentősége.

2023. nov. 10. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!