Ezek az árverésen vásárolható üzletrészek hogyan működnek? csomo van 3millió helyett 30.000 ft-ért.
Milyen üzletrészt szeretnél venni, milyen cégben?
Maximum licit????? Hát még ilyenről sem hallottam. :)
Belinkelnéd konkrétan ezt az árverési felületet, mert láthatóan nem igen értesz hozzá?
"Pedig szerintem úgy van ahogy írtam."
Akkor értelmezzük a leírtakat:
- Az üzletrész becsértéke 600 ezer forint. Ennyire értékelte a végrehajtó, szerinte ennyit ér. A becsértéket mindig közlik azokkal, akik érdekeltek a dologban. Ha valaki nem ért vele egyet, akkor kérheti annak felülvizsgálatát. Ennek előre fizetendő díja van. Ilyenkor egy "szakembert" kér fel a NAV arra, hogy megállapítsa az üzletrész értékét. Ez egy kívülálló fél, például egy könyvvizsgáló. Ennél a becsértéknek az akárhányszorosát is megajánlatod limitként. Nyilván az, aki a legtöbbet adja érte, az lesz a nyertes.
- Minimál ajánlat: Ez annyit jelent, hogy ennél alacsonyabb összegért jelen pillanatban nem lehet árverezni. Tehát ennél kisebb összeget ajánlatnak nem lehet megtenni. Ha ennyiért sem kellne el az üzletrész, akkor a végrehajtó lejjebb viheti a becsértékét, maximum 50 %-ig bizonyos feltételek teljesülése esetén (legalább 2 sikertelen árverés stb.). Ha lejjebb vitte a becsértéket, és mondjuk 50 %-on sem tudja eladni az üzletrészt, akkor feloldja a foglalás alól, ugyanis nem "herdálhatja" azt el fillérekért. Az első becsérték meghatározásának azért is van ekkora jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!