Szerintetek jó ötlet ez?
Nagyon sok a poszt mostanában, hogy mennyi az otp csaló, akik link-sms segítségével megcsapolják a bankszámlákat. rengeteg helyen olvastam, hogy mennyi a károsult, és hány száz ezrek tűnnek el.
Én eddig a bankban, lekötött betétben tartottam a sprólt pénzem (pár millió ft), de ezeket olvasva, azt találtam ki, hogy kiveszem a pénzt és inkább egy széfben otthon tartom. (az ajtó jó).
szerintetek ez milyen ötlet?
Rossz ötlet.
Azért tudják megcsapolni sok ember pénzét, mert a felhasználók nagy része pénzügyi és digitális analfabéta.
A bankban lekötött pénzt azért már sokkal nagyobb huszárvágás megcsapolni. Nem is nagyon hallottam még ilyenről. Általában max bankszámlán szabadon álló pénzt szoktak tudni megcsapolni.
Egyébként a banki lekötött betétet, tényleg fel kéne bontanod, mert a lehető legszarabb lehetőségek egyikbe, amibe tarthatod a pénzed. Maximum annyi az "előnye" hogy nonimálisan nem lesz kevesebb a pénzed, de amúgy kő keményen reál veszteséget termelsz rajta.
Tényleg nagyon keresem a szavakat, hogy hogy fogalmazzam ezt meg hogy ne legyen annyira bántó, lenéző, magas lóról leszóló, de azon a pénzügyi tudatlansági szinten amin te lehetsz, amit a kérdésed feltételez, majdnem mindegy mit csinálsz a pénzel, mert csak reál veszteséget fogsz elérni vele...
"Én eddig a bankban, lekötött betétben tartottam a sprólt pénzem"
Már ez butaság. A lekötött betét lópikulát sem kamatozik. Miért nem vettél állampapírt belőle, amivel legalább az infláció nagy részét visszahozod?!
"azt találtam ki, hogy kiveszem a pénzt és inkább egy széfben otthon tartom."
Persze, hatalmas ötlet! Így még azt a minimális kamatot sem kapod meg, mint a lekötött betétben. És mindezt azért, mert sok idióta akad, akik bedőlnek a csalóknak és megadják nekik a webbank belépési adatokat, meg gondolkodás nélkül elutalnak százezreket ismeretlen számlákra...
Komolyan kérdező: inkább küldd el nekem az összes pénzt, mert te túl ostoba vagy ahhoz, hogy millióid legyenek!
szerintetek ez milyen ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!