Miért nem tudok hitelkártyát/újabb hitelt igényelni?
500 000 Ft értékű Személyi kölcsönöm van a saját bankomnál, K&H
Május 23.-i szerződéskötéssel.
Mind az ebank, mind bankfiókban az előzetes hitelbírálat során elutasításra kerülök.
Úgy, hogy az igényelt hitelösszeg törlesztőrészlete, plusz a jelenlegi kölcsön törlesztője együttesen a nettó fizetésem 20%-a.
Évek óta rendszeres, stabil fizetésem érkezik. Ha jól tudom átlagosan az utolsó 3 havi nettó bér középértékének a fele a maximális terhelhetőség hitelfelvétellel.
Ezáltal fogalmam sincs mi lehet a probléma.
Bankfiókban az ügyintéző annyit mondott, hogy azért lehet mert friss a hitel..
Én ezt megértem, de ennek ellenére továbbra is távlatokban beszélnek. Van időkorlátja, hogy előző hitelfelvétel után el kell telnie x időnek?
Sok tényezőtől függhet. A fizetés fele csak a lehetséges maximum, a bank dönthet úgy, hogy szigorúbb feltételeket támaszt.
A költéseid alapján is elutasíthat (pl ha valaki sokat költ szerencsejátékra). És mondjuk egy nettó 900 ezres fizetésre lehet megadják a 450 ezres törlesztőt, de 300-ra nem feltétlenül adják meg a 150-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!