Kaphatok így hitelt 36 évesen? Egy kis másfél szobás panellakást akarok vásárolni egy keleti megyeszékhelyen kb 21 millióért (ami nagyjából fel van újítva).
Figyelt kérdés
Most 10.3 milliónál járok, novemberre szeretnék 10.7 nél járni. Tehát lealkudnám 21 ről 20.7 millióra, és akkor 10.7 önerő+10 millió hitel. Egyedülálló vagyok. Bérem nettó 290 ezer ft, szóval olyan 300 körüli a kiinduló pont állami alkalmazottként. Novembertől már kicsit csökkenni fog a törlesztő. Én olyan 20 évre akarom felvenni a 10 milliót, havi max 90-92 ezres törlesztővel, ez most sajnos még mindig 100 ezer, és ha jól tudom max 35%-ig engedik a bankok az egyedülállókat hitelezni a havi fizetésükhöz mérten. Kaja, stb szinte fél áron megoldott, mert testvérem szakács, ruha, stb már nem kell, évekre megvásároltam. Szóval semmi más nem lenne, nincs más hitelem, saját autóm is van. Nyilván nem keresek jól, sőt, de ez itt keleten elmegy kategória. De nem is költök semmire, havi 200 at eddig is félretettem mindig otthon élve. De már elég volt, ideje van a saját életnek.2023. aug. 7. 10:58
11/13 anonim válasza:
Lehet. Én ismétlem azt mondom, ami még akkor volt érvényben, mikor én kérdeztem. Nyilván függ attól milyen bank. Oda megy-e a jövedelem. Mennyire értékelik a házat stb.
12/13 anonim válasza:
21-ről 20.7-re akarsz alkudni? Az 1.5% alku.
Nem ismerem a vidéki városod ingatlan piacát, de 1.5% az nem alku. Az ingatlan vagy áron alul van, és akkor egy fillért sem engednek, vagy azért az átlag alku, főleg mostanában vidéken már 5%-nál kezdődik.
Másrészt a bank olyanokat nem vesz figyelembe, hogy a tesód szakács, így aztán fele áron van a kaja.
Ha 50%-ot bedobsz önerőnek, az már nem olyan rossz, a törlesztőt érdemes kiszámolnod, és valóban a fizetésed 30%-ra lőjjél kb.
13/13 anonim válasza:
#9 LinkedIn-en keresgélj, ott vannak ilyen ajánlatok. Egyébként milyen végzettséged van? Mert IT-ben még a nofluffjobs ajánlható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!