Ha öt évig nem találnak meg bejelentett munkahellyel, akkor nem írja le a hiteltartozásom a bank?
Nem egészen értem a kérdésed, de ha az elévülésre gondolsz, az akkor működik, ha öt éven keresztül semmilyen értesítést nem küldenek arról, hogy tartozol nekik. Ráadásul a törvények alapján elég bemutatniuk a postai igazolószelvényt arról, hogy elküldték az értesítést, nem kell megbizonyosodniuk arról, hogy át is vetted, és azért sem ők hibásak, ha nem értesítetted őket, hogy változott a postázási címed, és azért küldik elavult címre.
Szóval inkább ki kellene fizetni azt a tartozást.
Régebben úgy tanultuk, (lehet már nem így van) hogy a bűncselekmény évül el...azt nem tudom, hogy a banki tartozás elévül-e. A bűncselekménynél úgy volt, hogy a bíróság által maximum kiszabható év volt az elévülési idő is. Szóval..ha...betörsz a boltba...és azért mondjuk 1től 5évi szabadságvesztést kaphatnál...akkor az csak 5 év múlva fog elévülni.
nem hiszem, hogy tudtam ezzel segíteni...de azért megosztottam veled :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!