Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha öt évig nem találnak meg...

Ha öt évig nem találnak meg bejelentett munkahellyel, akkor nem írja le a hiteltartozásom a bank?

Figyelt kérdés
2010. okt. 14. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen értem a kérdésed, de ha az elévülésre gondolsz, az akkor működik, ha öt éven keresztül semmilyen értesítést nem küldenek arról, hogy tartozol nekik. Ráadásul a törvények alapján elég bemutatniuk a postai igazolószelvényt arról, hogy elküldték az értesítést, nem kell megbizonyosodniuk arról, hogy át is vetted, és azért sem ők hibásak, ha nem értesítetted őket, hogy változott a postázási címed, és azért küldik elavult címre.

Szóval inkább ki kellene fizetni azt a tartozást.

2010. okt. 14. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem írja le. Ha öt évig NEM KERESNEK, akkor állHAT be az elévülés. Ha öt évig keresnek, de nem találnak, akkor nincs szó elévülés (vagy nyugszik, vagy megszakad).
2010. okt. 14. 19:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 14. 19:47
 4/7 anonim válasza:

Régebben úgy tanultuk, (lehet már nem így van) hogy a bűncselekmény évül el...azt nem tudom, hogy a banki tartozás elévül-e. A bűncselekménynél úgy volt, hogy a bíróság által maximum kiszabható év volt az elévülési idő is. Szóval..ha...betörsz a boltba...és azért mondjuk 1től 5évi szabadságvesztést kaphatnál...akkor az csak 5 év múlva fog elévülni.

nem hiszem, hogy tudtam ezzel segíteni...de azért megosztottam veled :D

2010. okt. 21. 02:32
 5/7 anonim válasza:
nem. amikor felvetted a hitelt bizonyára kellett hozzá valami fedezet, vagy kezes. ha a fedezeted a házad, akkor nem adhatod el, csak amikor kifezetted a hitelt, ha a hitel fedezete a kezes, akkor a kezes beszopja, mikor nem fizeted a hitelt, mert rajta verik el a port. így jártam én is :)
2010. okt. 21. 16:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Nincs kezesem, csak én vagyok a hitelfelvevő,de nincs semmi a nevemen. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 22. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:
"ha nem értesítetted őket, hogy változott a postázási címed" -> Mi van akkor,ha a postázási címről visszaküldik a levelet,hogy nem lakik már ott az adós illetve nem lehet ott elérni? Ilyenkor leállnak a kereséssel és beindul az 5 év? (Ominózus esetben a bejelentett lakcímen sem elérhető az adós.) Köszi!
2013. nov. 17. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!