Autóhitelnél megérheti hosszú futamidőt választani, ha a következő években várhatóan jelentősen emelkedik majd a fizetésem?
Pár éves használt autót veszek, 1/3 önrésszel, 2/3 személyi kölcsönből. Ha 5-6 éves futamidőt választok, nyilván összességében többet fizetek vissza, viszont így olyan alacsony lenne a havi törlesztő, hogy a jelenlegi keresetem mellett is alig venném észre (kb. 50.000 Ft), ráadásul a törlesztő fix, a bevételem viszont csak emelkedni fog (medior programozó vagyok).
Ti mit tennétek?
Autót hitelre?
Fuvarozó vagy?
Ha nem, akkor full értelmetlen.
Egy "1/3 önrész"-ből vásárolt autó ugyanoda elvisz. Közben a törlesztőre szánt összeget félreteszed, befekteted, s a tervezett 5-6 éves futamidő felénél egy sokkal jobb autót veszel belőle készpénzért, mint amilyet most vehetnél hitelre.
"ha a következő években várhatóan jelentősen emelkedik majd a fizetésem"
:)
autot nem szabad hitelre venni, hacsak nem aza helyzet hoigy van egy vállakozásod és a vállakozáshoz kel a masina
Annyiért és olyan autót kell venni amire tellik
Ennyi az egész
Szerintem hitelt max lakásra szabad felvenni, ebben a szar gazdasági helyzetben!
mi az a befektetés aminek magasabb a kamata mint az autóhitel kamata?
Ilyen törvényesen nem igen létezik
Kábszert árulsz vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!