Kocsi 5 millióért, amikor még nincs saját ingatlan?
Hülyeség?
Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, havi nettó bevétel most ~ 850.000 Ft (IT diploma, viszonylag kezdőként ennyi, tehát fog még emelkedni várhatóan bőven).
Nincs ingatlanom, jelenleg bérlek egész jó áron. 5-600-at félreteszek általában, gyűjtök a saját lakásra, de most kitaláltam, hogy kell nekem egy szép kocsi.
5 Milla az semmi ha valóban 850-et keresel, vedd meg nyugodtan. Nekem is a ház volt az első de utána az autó.
2023. júl. 20. 21:36
12/17 anonim válasza:
Hát figyelj ha neked autó kell vegyél autót. Én személy szerint nem tenném, vennék egy 5-10 éves ki szart amit nem kell havonta javítani, mert nem érdekelnek az autók, aztán meg gyűjtenék amire jobban megéri. De ha neked fontos hogy legyen egy menő autód akkor mi a kérdés? Megteheted, vedd meg.
2023. júl. 21. 00:46
13/17 Ocean7 válasza:
Valaki írta, hogy ha vidékre jársz akkor kell az autó, de egyébként pénzkidobás. Vele értek egyet. Én inkább ingatlanba tolnám. Ha ezt tettem volna huszonévesen, most lenne két-három lakásom is vagy egy saját házam. Ha már nem akarsz gyalogolni vehetnél egy mocit is, vagy egy jobb robogót, azok legalább menők és kevesebbet fogyasztanak.
2023. júl. 21. 09:39
14/17 anonim válasza:
Nyilván nagyon függ az egyéni igényektől. Egyrészt már eldöntötted, hogy megveszed és csak validációról szól a kérdés, másrészt ha egy teljesen más prioritásokkal rendelkező ember válaszol, az neked nem lesz releváns. Amortizációval meg fenntartási költéségekkel együtt simán legalább egy millió rámegy bármilyen olcsó kocsi legyen az. Ha neked megéri azt, hogy idén június végéig csak ezért dolgoztál, majd minden évben november végétől szilveszterig csak a kocsira megy a pénzed, akkor hajrá. Nekem ennyit nem ér a dolog, pedig kicsit magasabb is a bérem. Egy kocsi meg egy BKV bérlet között van egy hónapnyi utazásra költhető összegnyi különbség, de ha téged ennyire zavar a tömegezés, akkor ez nyilván kevésbé fontos szempont. A végső döntés úgyis a tiéd.
2023. júl. 21. 12:59
15/17 anonim válasza:
nekem van autom de kb semmit se használom mert szeretek tömegközlekedni meg melo után beülni egy fröccsre am ha 4-5 milláért keresel egy jó 3-4 éves használt autot azzal nagyon nem fogsz bukni
2023. júl. 21. 13:38
16/17 anonim válasza:
Mi párommal együtt vettünk ilyen értékű kocsit, amikor kb együtt nettó 3 - 3 és fél misit kerestünk (Németország). De sokat is használjuk, és főleg hosszú utakon - én meg tudtam úgy indokolni a dolgot, hogy kell egy megbízható, kényelmes kocsi ezekre a távokra.
Szerintem a te fizudból 5 millió nagyon sok jelenleg, az fél évnyi fizud. Ha csak városon belül használnád, akkor nem éri meg, inkább vegyél egy robogót vagy egy kisebb autót. Ha sokat jársz vidékre, akkor is inkább kb. 3 havi fizuért vennék maximum kocsit.
2023. júl. 21. 13:53
17/17 anonim válasza:
Ennyi jövedelemmel (Ha egyáltalán igaz) az a felelőtlenség, ha porosdik a számlán csak. Ha neked egy autó a vágyad és ki tudod fizetni (kp vagy hitelre mindegy) akkor vegyed, IT-sként gondolom nem okoz kiszámolni mennyivel kerülsz így távolabb a saját ingatlantól időben mondjuk. Melléteszed, hogy melyik a fontosabb. Nekem jelenleg a második saját ingatlan fontosabb, mint egy 5 (inkább 6M) autóra váltani a mostanit. De nem vagyunk ugyanabban a cipőben
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!