Fel szeretnénk venni a babaváró hitelt! Viszont fél évet dolgoztam Ausztriában! Ügyfélkapun keresztül lekérdeztem a TB-t és a külföldi bejelentést nem mutatja! Csak azt jelzi hogy akkor itthon is fizettem a TB-t! Ausztriában kell kérnem igazolást?
Van egy igazolásom!
Amin rajt van hogy mitől meddig dolgoztam kint!
Ha fordító tolmáccsal lefordítatom vihetem azt is a bankba?
"Ügyfélkapun keresztül lekérdeztem a TB-t és a külföldi bejelentést nem mutatja! "
Persze hogy nem, hiszen az a magyarországi biztosítási jogviszonyok bejelentésére szolgál, ebből kifolyólag nem lesz benne semmiféle külföldi jogviszony.
"Csak azt jelzi hogy akkor itthon is fizettem a TB-t!"
Ha kint dolgoztál hivatalosan, ami által volt külföldön biztosításod, akkor minek fizetted itthon a "TB"-t arra az időre? Nem kellett volna. Helyette ki kellett volna jelentkezned a járulék fizetése alól a NEU.70 nyomtatvány kitöltésével és igazolni a kinti biztosításod. Most sem késő... :)
"Ha fordító tolmáccsal lefordítatom vihetem azt is a bankba?"
Igen, de lehet, hogy még fordításra sincs szükség. Ezt a banktól kérdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!