Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bankszámlára szeretnék csekken...

Bankszámlára szeretnék csekken küldeni pénzt. Mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Pontosabban ezek érdekelnének:

- milyen színű csekk kell?

- milyen adatokat kell ráírni (egy minta nem lenne rossz)

- mennyit kell fizetni érte feladónak, és akihez érkezik?

(az értelmes válaszokat köszönöm!)

2010. okt. 13. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyi pénzt akarsz küldeni és milyen bankba. De neked is és a címzettnek is fizetnie kell érte (bankonként eltérő, hogy mennyit vonnak le).

Viszont, ha bemész az adott bank valamelyik fiókjába és ott készpénzben befizeted az ingyenes - már ha erre van lehetőséged.

2010. okt. 13. 20:27
 2/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Ha nincs ilyen sárga csekked, akkor ezt hagyjuk.

Van rózsaszínű postautalvány, azzal címre lehet pénzt küldeni de talán számlára is (nem tudom) lásd: posta.hu

Én is azt tanácsolom, hogy a megfelelő bankban kellene befizetni, ez ingyenes és gyors.

2010. okt. 13. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehet rózsaszín csekken is pénzt feladni bankszámlára.Címzetthez a bank nevét és a bankszámlaszámot kell beírni. Irányítószám minden esetben 1910.Fizetned kell érte a feladott összegtől függően de minimum 290ft-t.És annak is levon a bank akinek küldöd.És még egy hátrány:kb 1 hét amire a pénz rákerül a bankszámlára.Ezeket tapasztalatból írom.
2010. okt. 14. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó írta jól. Rózsaszín csekk a megoldás. Sajnos drága és lassú. Inkább menj be bankfiókba befizetni, ha van olyan a közeledben.
2010. okt. 14. 15:33
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat... Még annyira lennék kíváncsi, hogy a címzettől mennyit vonnak le (körülbelül)?

Amúgy OTP bankos számlára szeretnék küldeni 11000 FT-ot.

2010. okt. 14. 15:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Sajnos azt nem tudom,hogy tőle mennyit vonnak le.Otp viszont mindenhol van.Bemész,viszed a számlaszámot és ráteteted a pénzt.Ez a legegyszerűbb legolcsóbb és leggyorsabb megoldás.
2010. okt. 15. 00:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen ezt már tudom hogy mi a leggyorsabb, legolcsóbb, legjobb megoldás...

Csakhogy én arra lennék kíváncsi hogy körülbelül a címzettől mennyit vonnak le, ha az egy OTP-s számla, és 11000 Ft-ot szeretnék rá utalni?

2010. okt. 15. 15:59
 8/8 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha neked nincs bankszámlád, ha bemész egy OTP fiókba és KP befizetéssel ráteszed a fogadó fél számlájára a pénzt. Ez neked ingyenes és na fogadó félnek is ingyenes a jóváírás.

Díj esetleg akkor merülhet fel, ha olyan módon szeretne ehhez a pénzhez jutni a fogadó fél, ami díj köteles, pl a bankfiókban szeretné KP-ban felvenni.

Számos módja van, hogy ingyen hozzájusson valaki a számlájára kerülő pénzhez, pl olyan bankszámla szerződést kell kötni, ahol ATM-ben ingyenesen a pénzfelvétel bankkártyával, vagy ha kártyával vásárol, az is ingyenes.

2010. okt. 22. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!