Bankszámlára szeretnék csekken küldeni pénzt. Mit kell tennem?
Pontosabban ezek érdekelnének:
- milyen színű csekk kell?
- milyen adatokat kell ráírni (egy minta nem lenne rossz)
- mennyit kell fizetni érte feladónak, és akihez érkezik?
(az értelmes válaszokat köszönöm!)
Attól függ, hogy mennyi pénzt akarsz küldeni és milyen bankba. De neked is és a címzettnek is fizetnie kell érte (bankonként eltérő, hogy mennyit vonnak le).
Viszont, ha bemész az adott bank valamelyik fiókjába és ott készpénzben befizeted az ingyenes - már ha erre van lehetőséged.
Ha nincs ilyen sárga csekked, akkor ezt hagyjuk.
Van rózsaszínű postautalvány, azzal címre lehet pénzt küldeni de talán számlára is (nem tudom) lásd: posta.hu
Én is azt tanácsolom, hogy a megfelelő bankban kellene befizetni, ez ingyenes és gyors.
Köszönöm a válaszokat... Még annyira lennék kíváncsi, hogy a címzettől mennyit vonnak le (körülbelül)?
Amúgy OTP bankos számlára szeretnék küldeni 11000 FT-ot.
Igen ezt már tudom hogy mi a leggyorsabb, legolcsóbb, legjobb megoldás...
Csakhogy én arra lennék kíváncsi hogy körülbelül a címzettől mennyit vonnak le, ha az egy OTP-s számla, és 11000 Ft-ot szeretnék rá utalni?
A legegyszerűbb, ha neked nincs bankszámlád, ha bemész egy OTP fiókba és KP befizetéssel ráteszed a fogadó fél számlájára a pénzt. Ez neked ingyenes és na fogadó félnek is ingyenes a jóváírás.
Díj esetleg akkor merülhet fel, ha olyan módon szeretne ehhez a pénzhez jutni a fogadó fél, ami díj köteles, pl a bankfiókban szeretné KP-ban felvenni.
Számos módja van, hogy ingyen hozzájusson valaki a számlájára kerülő pénzhez, pl olyan bankszámla szerződést kell kötni, ahol ATM-ben ingyenesen a pénzfelvétel bankkártyával, vagy ha kártyával vásárol, az is ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!