Jónapot ha az inkaszós számlámra tévesen utaltak pénzt amin amugyis felhalmozott számlavezetési díjtatozás volt azt kérhetem a banktól hogy utalja visza a pénzt a feladonak mert téves utalás volt??

Figyelt kérdés
2023. júl. 6. 20:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Létezik téves utalás, bár azt nekem.is nehéz elhinnem, hogy egy intézmény utaljon téves számlaszámra. Esetleg akkor, ha maga a diák vagy a szülei írt el valamit.

Téves utaláskor viszont annak a dolga a pénz visszahívása, aki utalt. Tehát pl én utalok tévesen bárkinek a számlájára, akkor az én dolgom beslattyogni a bankba, és kérni a bankot, hogy hívják vissza a pénzt.

Ami itt bekavar, az az inkasszó. Mert ebben az esetben az a pénz már a végrehajtó kezében van, de leginkább a vŵgrehajtást kérő kezében.

Mindenesetre beszélj a gyerek szüleivel, hogy intézzék a pénz visszahívását az intézmémyen keresztül. Nem tudom kivitelezhető e.

Ha az van amire gondolok, és valóban a diák vagy a szülők írták el a számlaszámot akkor itt nem a kérdező hibázott, és ha helyre lehet tenni még ezt a dolgot, akkor nem az ő hatásköre az.

Cégek és intézményeknek nem kell név az utaláshoz csak magánszemélyeknek.

Mert pl ha én xyz számláját adom be a munka heyemnek ( tévesen ) akkor ők oda fogják utalni a fizetésem. ( Igen, megtörtént eset )

2023. júl. 9. 02:32
 12/14 krwkco ***** válasza:

"Esetleg akkor, ha maga a diák vagy a szülei írt el valamit."

Ha egy számlaszámban egy számjegyet elrontanak vagy kettőt felcserélnek, akkor nem lesz jó az ellenőrzőszám. Az utaló bankja nem fog utalni. Ha két vagy több helyre írnak be teljesen rossz számjegyet, akkor 10% a valószínűsége, hogy jó lesz az ellenőrzőszám.

Szóval valószínűtlen, hogy valaki véletlenszerűen elrontja a bankszámlaszámot és az működni fog.

Itt az, aki az ösztöndíjat várta, szándékosan a kérdező bankszámlaszámát adta meg, másként valószínűtlen, hogy létrejöjjön az utalás. Ehhez a kérdező közreműködése is szükséges volt, úgyhogy szinte biztos, hogy valami rokon vagy ismerős próbált meg megspórolni egy számlanyitást.

"(3) Az ellenőrzőszámok az előttük álló számjegyek ellenőrzésére szolgálnak. Képzésüket a következő algoritmus szerint kell elvégezni: külön az 1-7., valamint külön a 9-15. vagy 9-23. számjegyeket helyértékük csökkenő sorrendjében meg kell szorozni a "9,7,3,1,...9,7,3,1" számokkal, a szorzatokat összeadjuk, és az eredmény egyes helyértékén lévő számot kivonjuk 10-ből. A különbség az ellenőrzőszám. (Ha a különbség "10", az ellenőrzőszám értéke "0".)"

2023. júl. 9. 06:21
 13/14 A kérdező kommentje:

A hivatal hibázott mert ök utaltak nekem úgy hogy nem is tudtam hogy kik ezek a pénz küldök ,annyit tudok hogy a gyereknek intézkedik a pénz újra kifizetése hogy valóban ki fizetik e nem hiszem mert ez a magyar állam szerintem nem fizet mégegyszer, engem nem is kerestek még hogy fizesem visza mert tévesen kaptam pénzt .

Csak a saját bankomtol tudom de én nem küldhetem visza pláne inkaszos számláról a feladonak kell kérelmeznie a visza hívás de 1 hete semi sem történt szerintem a hivatal le szarja nem vállalja a felelősséget. Hogy rohadjon meg az egész ügyintézö

2023. júl. 11. 21:09
 14/14 anonim ***** válasza:

A hivatalhoz hogyan került a számlaszámod? Erre válaszolj. Mert csak úgy jós gömbböl, meg úgy unblock elhibázva se utalnak csak úgy random embernek pénzt.

Valami sántít itt.

A gyerekhez van bármi közöd?

A hivatalhoz vagy iskolához van bármi közöd?

Mindenestre akárki pénze kerül egy inkasszós számlára ha tévedés ha nem, az a pénz úszott.

2023. júl. 11. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!