Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a különbség az átutalás és...

Mi a különbség az átutalás és az átutalási megbízás között?

Figyelt kérdés
OTP-s vagyok, elméletileg 100 ezer forintig ingyenes az átutalási megbízás, ennek ellenére minden átutaláskor 300 forintot felszámolnak. Ezek szerint az átutalási megbízás az nem sima utalás? De akkor hogy működik és hogyan tudnék online így utalni, hogy kitudjam használni az ingyenességet?

2023. júl. 5. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Átváltasz revolutra, és nem sarcoltatod magad tovább.
2023. júl. 5. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Nincs különbség,az valami más lehet.
2023. júl. 5. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Tudomásm szerint az átutalási megbízás az, amikor a szolgáltatótól a számla a bankba megy, onnan meg át lesz utalva automatikusan, az aláírásod nélkül.
2023. júl. 5. 14:17
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Szerinted miből lesz Csányi bácsinak vagyona?
2023. júl. 5. 14:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, honnan vetted, hogy ingyenes 100 ezerig, de a bankszámla hirdetmény szerint a Junior számláról az utalás díja: 0,3% (min. 212 Ft/ max. 6 765 Ft), azaz 100 ezer forint esetén éppen 300 forint.
2023. júl. 5. 16:21
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Átutalás átutalási megbízással történik. Tehát vehetjük ugyanannak, mert azt értik alatta a polgárok.

Megbízod a bankot, hogy utaljon át X összeget Y bankszámlájára. Ez régen papíralapú nyomtatvány volt, arra írtad rá, hogy mivel bízod meg a bankot és leadtad a bankfiókban. Ma már többnyire online töltöd ki és indítod el a bank felé ezt a megbízást. Csak a "megbízás" szót nem biggyesztjük már a végére.

2023. júl. 5. 16:49
 7/9 A kérdező kommentje:

5-ös. Ott néztem el hogy ehhez csomagot kellene váltanom.

"Július elsejétől a mostani háromezer forintról ezer forintra csökkenek a minden banknál kötelezően rendelkezésre bocsátandó alapszámlák számlavezetési díjai.

A számlavezetési díjnak tartalmaznia kell

összesen maximum 100 ezer forint értékig négy esetei vagy rendszeres átutalási megbízást,

havonta két darab, összesen legfeljebb 150 ezer forint értékű ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget bármely magyarországi ATM-ből,

korlátlan számú és összegű bankkártyás vásárlás és készpénzbefizetést"

2023. júl. 5. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, csak az alapcsomagban pl a netbankért meg hasonlókért fizethetsz sokat.
2023. júl. 5. 20:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt benéztem.
2023. júl. 6. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!