Magasabb összeg lekötése mibe érdemes?
Figyelt kérdés
Van 10 millió forintunk amit le szeretnénk kötni. A bankban az OTP Optimát ajánlotta az ügyintéző, mert ahhoz bármikor hozzà tudunk nyúlni, ha szükséges. Nekünk ez fontos szempont. Nem igazán értünk a kötvényekhez, fiatalok vagyunk. Ha pl ilyen jellegű kötvénybe fektetünk a tőkéhez nem nyúlnak ugye? Maximum nem keresünk semmit rajta? Kis kiokítást megköszönnék :)2023. jún. 27. 14:49
1/10 anonim válasza:
Vegyetek inkább PMÁP-ot az Államkincstárnál.
2/10 Thunderfairy válasza:
Úgye tiszta hogy mostanában állam bácsié lesz a pénzed és nem a tied? Én is amint lehet kiveszem és itthon gyüjtőgetem tovább. Bármelyik pillanatban ellopja az ORBÁN.Nálad van otthon a legjobb helyen a pénzed.
3/10 anonim válasza:
Az első hozzászólóval értek egyet. A pmáp-ot 99%-on vissza lehet váltani, de fontos tudni, hogy ezt bármikor megváltoztathatják.Az otp optima egy befektetési alap, az értéke folyamatosan változik, tehát lehet rajta bukni, bár 90 nap tartás után tőkevédett lesz
4/10 anonim válasza:
@15:20
Nagyon okos vagy. Így csak az infláció fogja ellopni a pénzedet, méghozzá nem is kicsit. Akkor legalább vegyél belőle befektetési aranyat, és azt dugdosd.
5/10 anonim válasza:
Amihez bármikor hozzá akartok nyúlni, azt nem érdemes befektetni, maradjon a bankszámlán. Amit rövidtávon nélkülözni tudtok, inkább államkincstárnál tenném kötvénybe, mert a bank ugyanezt csinálja, csak leveszi a jutalékot és van számlavezetési díj.
6/10 A kérdező kommentje:
A párna alá dugdosásnak én sem vagyok a híve. Igen valószínűleg a 90 nap úgy is meg lesz, szóval akkor utána ha tőkevédett nekünk már igazából megfelelne. Nem szeretnénk hatalmasat nyerni rajta, de ha simán rajta hagynánk a számlán akkor is inkább csak vonnának belőle szépen.. így meg hátha jönne is valami minimális kis hozam. Nehéz dolog ez a mai világban :/
2023. jún. 27. 20:25
7/10 A kérdező kommentje:
Javítsatok ki, de úgy olvasom a PMÁP-nak minimum 4 év a lekötési ideje. Na mi pl. annyi időre biztos nem kötnénk le, emiatt szerintem nekünk az nem lenne ideális.
2023. jún. 27. 20:30
8/10 anonim válasza:
Idő előtt is vissza tudod váltani csak akkor levonnak 1%-ot (jelenleg)
9/10 anonim válasza:
7: PMÁP -nak igen, de van másfele kötvény is, pl diszkont kincstárjegy, amely 1-12 hónapos lekotessel vásárolható.
10/10 anonim válasza:
Nagyjából megsaccolnám hogy mennyi kellhet havonta és berakosgatnám aszerint különböző hónapokban lejáró DKJ-be. Amit mégse használsz föl pl. augusztusban azt meg hozzácsaphatod valamelyik következő havihoz. Én a fizetésem azon részét amit nem költök el egyből hó elején is így kötöm le, aztán ha mégse kell pl. június 28-án ami akkor lejárt, akkor megy át egy július végi vagy augusztusi lejáratúba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!