Akinek van inkasszóban tapasztalata tudna segíteni?
Vegyük elméletinek a kérdést. Elrontottad az életed,de már a múltban változtatni nem tudod,hiába szeretnéd,csak megoldani előre nézve. Mi van abban az esetben,ha nem tudják letiltani a fizetésből a hitelt egyelőre,inkasszó kerül rá. Ha rajta marad az inkasszó pár hónap alatt lemegy a tartozás,de 60 ezerből nem tudsz megélni. Részletfizetési lehetőség már nincs,segítség nincs,eladni sem tudsz mit. Kibújni nem akarsz alóla,tehát sem másik számlára kérni nem fogod,sem elbújni. Mellékmunkát nem tudsz bevállalni a megélhetésre,mert nyilván azt is viszi a bank az inkasszó alatt. Feketemunkát nem találsz,de azt sem tartod törvényesnek,így nyilván nem szeretnéd. Ebben az esetben mit tennétek? Kérvényt írni nekik,az ér valamit? Vagy pedig itt a vége?
Kérlek,aki csak sértő dolgokat tud írni,ne tegye most.
10#-es. Én ezt úgy értelmezem,hogy 60 ezer ft.-ot tudok levenni maximum. De lehet rosszul értem.:/ Rákérdezek erre mindenképp.
A törvénytelent arra gondoltam,hogy kibújok az inkasszó alól ezzel.
"A törvénytelent arra gondoltam,hogy kibújok az inkasszó alól ezzel."
Nem vagy köteles a számládra pénzt juttatni. Ha nem teszed, abban semmi törvénytelen nincs.
Én is úgy értelmezem az információkat, ahogy 16-os írta. Egy inkasszó az egyetlen fizetési megbízás, ami ha részben teljesül, akkor 35 napig sorba van állítva. Vagyis várakozik. A mentes összeg pedig egy keret egy inkasszó idejére. Vagyis a bejövő pénzek részei addig lesznek mentesek, amig nem töltődik fel ez a keret. A 60 ezer + 50% 200 ezerig.
Ha a végrehajtó trükkös, akkor közvetlenül a fizetésnap előtt küldi be az inkasszót. És a második hónapra pénz nélkül maradsz. :-(
Ha a munkaadód nem hajlandó készpénzben fizetni és a végrehajtó így küldi a megbízást, akkor annyit tudsz tenni, hogy nyitsz egy másik számlát is és a fizetésedet felváltva kéred egyikre vagy másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!