Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Akinek van inkasszóban tapaszt...

Akinek van inkasszóban tapasztalata tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Vegyük elméletinek a kérdést. Elrontottad az életed,de már a múltban változtatni nem tudod,hiába szeretnéd,csak megoldani előre nézve. Mi van abban az esetben,ha nem tudják letiltani a fizetésből a hitelt egyelőre,inkasszó kerül rá. Ha rajta marad az inkasszó pár hónap alatt lemegy a tartozás,de 60 ezerből nem tudsz megélni. Részletfizetési lehetőség már nincs,segítség nincs,eladni sem tudsz mit. Kibújni nem akarsz alóla,tehát sem másik számlára kérni nem fogod,sem elbújni. Mellékmunkát nem tudsz bevállalni a megélhetésre,mert nyilván azt is viszi a bank az inkasszó alatt. Feketemunkát nem találsz,de azt sem tartod törvényesnek,így nyilván nem szeretnéd. Ebben az esetben mit tennétek? Kérvényt írni nekik,az ér valamit? Vagy pedig itt a vége?

Kérlek,aki csak sértő dolgokat tud írni,ne tegye most.

2023. jún. 27. 09:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10#-es. Én ezt úgy értelmezem,hogy 60 ezer ft.-ot tudok levenni maximum. De lehet rosszul értem.:/ Rákérdezek erre mindenképp.

A törvénytelent arra gondoltam,hogy kibújok az inkasszó alól ezzel.

2023. jún. 27. 12:34
 12/17 krwkco ***** válasza:
62%
Ez azt jelenti, hogy amikor a bank az inkasszós átutalásról intézkedik, akkor a számlán kell hagynia 60 ezer forintot és még a 60 és 200 közötti összeg felét. Tehát ez azt jelenti, hogy ha van a számládon pl. 50 ezer forint és megjön a -mondjuk- 197 106 forintos fizetésed, akkor 60+140/2=120 ezer marad a számlán. A többit a bank elutalja a végrehajtónak. A megmaradt pénzből annyit veszel ki amennyit akarsz. De érdemes az összeset felvenni vagy elutalni pl. a rezsire.
2023. jún. 27. 13:42
 13/17 krwkco ***** válasza:
62%

"A törvénytelent arra gondoltam,hogy kibújok az inkasszó alól ezzel."

Nem vagy köteles a számládra pénzt juttatni. Ha nem teszed, abban semmi törvénytelen nincs.

2023. jún. 27. 13:43
 14/17 A kérdező kommentje:
12# Na,ezt viszont nem tudtam! Így teljesen más a helyzet, hálásan köszönöm neked.
2023. jún. 27. 13:56
 15/17 A kérdező kommentje:
13#-as. Azt még megkérdezhetem tőled,hogy amit írtál példát is,ha az alapján néznénk,mi van akkor ha az inkasszó a fizetés előtt kerül rá?Tehát amikor a fizetés megérkezik,az inkasszó már rajta van eleve,ebben az esetben is rajta kell hagyja a mentes részt? Illetve,ha a 35 napos időszak pont beleesik a következő fizetésbe,azt úgy ahogy van viszi? Tehát ha szerencséje van az embernek 2 havonta látja ezt a minimális összeget? Köszönöm,ha válaszolsz. Remélem nem fogalmaztam bénán.
2023. jún. 29. 08:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen es ha a 35napba beleesik a masodik fizetes akkor azt egy az egyben viszik. Hisz 35naponkent kell rajtahagyni a mentes reszt es azt egyszer mar megtette.
2023. jún. 29. 09:38
 17/17 krwkco ***** válasza:

Én is úgy értelmezem az információkat, ahogy 16-os írta. Egy inkasszó az egyetlen fizetési megbízás, ami ha részben teljesül, akkor 35 napig sorba van állítva. Vagyis várakozik. A mentes összeg pedig egy keret egy inkasszó idejére. Vagyis a bejövő pénzek részei addig lesznek mentesek, amig nem töltődik fel ez a keret. A 60 ezer + 50% 200 ezerig.

Ha a végrehajtó trükkös, akkor közvetlenül a fizetésnap előtt küldi be az inkasszót. És a második hónapra pénz nélkül maradsz. :-(

Ha a munkaadód nem hajlandó készpénzben fizetni és a végrehajtó így küldi a megbízást, akkor annyit tudsz tenni, hogy nyitsz egy másik számlát is és a fizetésedet felváltva kéred egyikre vagy másikra.

2023. jún. 29. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!