A hitelfelvétel során mennyi idő telik el addig, ameddig az önerőt ki kell fizetni?
Van egy megtakarításom ami hó végén jár le pont, viszont kinéztem egy lakást amit meg szeretnék venni. Az eladó nem igazán szeretne várni, így ma bementem a bankba beadni a papírjaim (jövedelemigazolás, stb.) és elindítottam a hiteligénylést.
Mikor a gyakorlati tapasztalatok, mikor jön az a lépés egy hitelfelvételnél amikor ki kell fizetni az önrészt az eladónak? Ma van június 8. ugye.
Ha kell, akkor nyilván felbontom előbb a megtakarításom, csak bosszantó, ha emiatt el fogok esni némi hozamtól. Tudom, kellemes gondok, de na. :)
Hitelfelvétel elindításához nem kell az önerőt megfizetni.
Kell egy aláírt adásvételi, ami tartalmazza, hogy az utolsó vételárrészlet lesz a banki hitel.
Utána a bank engedélyezi neked a hitelt, és ha leigazolja az eladó, hogy megfizetted az önerőt akkor utalja el a bank az eladónak a hitelösszeget.
"mikor jön az a lépés egy hitelfelvételnél amikor ki kell fizetni az önrészt az eladónak"
Ahogy megállapodtok az eladóval.
Az aláíráskor szokás kp-ban odaadni a 10% foglalót.
Utána a szerződésben bele van írva mondjuk, hogy további 30% áutalással és 60
#folyt:
további 30% áutalással 30 napon belül és 60% hitelből 90 napon belül.
Nyugodtan mehetsz megvenni a lakást, ajánlatot teszel, az eladónak is pár nap mire rábólint. Utána megint pár nap mire az ügyvéd kiküldi az adásvételi szövegét, hogy mindketten nézzétek meg. Aztán még pár nap, mire mindketten személyesen be tudtok menni aláírni.
1-2 hét elmegy az aláírásig. Ott meg beleírod, hogy 07.05-ig utalsz.
"Az eladó nem igazán szeretne várni"
A hiteledet úgyis meg kell várja, ha neked akarja eladni...
Így van, ahogy leírták.
Ügyvéded van már?
Kiválasztott bankod van?
Előzetes hitelbírálat megvolt?
Ha nem kapod meg a hitelt, elbukhatod a foglalót.
Ahogy az adásveteli szerződésben leirtátok.
Foglaló a szerződesköteskor, önerő x dátumig, utolsó részlet a banktól jön mindig, annak is meg kell érkezni a szerződesben leírt határidőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!