Készpénz befizetés bankszámlára?
Figyelt kérdés
Ha készpénzt szeretnék befizetni a bankszámlámra kell lennie nálam valami igazolásnak hogy honnan származik a bevételem? Pl ha munkáltatóm zsebbe fizet es ezt az összeget szeretném befizetni kell igazolás?2023. jún. 8. 00:27
1/9 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogyha személyesen bemész a bankba bizonyos összeg felett kell-e, de ha nem szeretnél senkinek se magyarázkodni/igazolást bemutatni keress olyan ATM-t ahol be lehet fizetni pénzt. Egyszer mentem ilyen ATM-hez, mikor az előttem álló pasas elővett vagy 15 vastag borítékot ami tele volt pénzzel... vagy 20 percet kellett várnom mire végre sorra jutottam. Lehet így több idő, de ha el akarod kerülni az igazolást (ami nem tudom kellene-e) akkor ezt tudom ajánlani.
2/9 anonim válasza:
Nem kell, de személyit, lakcímkártyát kérnek.
3/9 anonim válasza:
Amikor otp-ben fizettem be pénzt másnak a számlájára, akkor se kértek személyit. Csak mondtam, hogy a számlatulajdonos legyen a befizető és kész.
4/9 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam hogy utólag se? Mivel ez havi rendszeres befizetés lenne
2023. jún. 8. 08:57
5/9 anonim válasza:
Pár százezer szerintem nem okoz gondot. Melyik banknál vagy?
6/9 A kérdező kommentje:
Erste
2023. jún. 8. 09:36
7/9 anonim válasza:
Miért nem bankszámlára kéred eleve a pénzt?
8/9 anonim válasza:
Szerintem ügyintézőtől függ.
Én csak 6-700 ezret vettem le egyszer a számlámról, a SAJÁT pénzemet és elkezdtek faggatni, hogy amúgy mit dolgozok és miért veszem ki ezt a nagyobb összeget, mit tervezek vele csinálni.. (OTP)
Ha kérdezősködnek, nyugodtan mondd meg, hogy magánügy. Ha akadékoskodnak, akkor pedig vidd máshova a pénzed más bankhoz, vagy automatázz.
9/9 anonim válasza:
Tőlem még sosem kérdezték meg, hogy honnan vannak a milliók, amit be akarok fizetni a folyószámlámra.
Azt már megkérdezték, amikor kivettem, hogy miért? Nem vagyok megelégedve a szolgáltatásukkal? Mondtam, hogy de igen, csak éppen kölcsönbe adom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!