Miért kell aláírni a bankkártyát?
Elvileg, ha elveszti az ember és valaki megtalálja, akkor az üreset alá tudja írni, és olyan helyen tudja használni, ahol aláírás is kell.
De hogy létezik-e még ilyen használat, azt nem tudom. Talán valamilyen egzotikus országban, ahol nincs POS terminál és papírmásolatot készítenek a dombornyomásról, mint az őskorban.
Ezért én alá szoktam írni a kártyát.
De ennél fontosabb, hogy le szoktam kaparni róla a CVV/CVC kódot.
Bizonyos helyeken még most is a dombornyomásos hülyeséggel jönnek (pl magyar autó bérlés esetén a kaució foglaláshoz), pedig spec baromira nem az számít, hogy a kártya dombornyomásos-e vagy sem.
VISA és MasterCard típusú kártyák jók ide, ha domborodnak ha nem, az orosz Cirrus/Maestro meg ha minden igaz nem alkalmas erre.
Nekem 11 éve van az egyik banknál VISA kártyám, és a legutóbbi csere után már nem domborodik, mert több fölösleges (sőt kisebb betűkkel és a hátuljára írták a számát), de ez akkor is VISA kártya, ami mindig is a legteljeskörűbb bank kártya volt. Régen pl Mastercard kártyás fizetés után is visszatérítést kértünk mert ócska terméket vettünk, arra nem lehetett vissza utalni mínuszos kártyás fizetéssel, míg a VISA esetén ez is mindig működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!