Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A végrehajtó mennyi kamatot...

A végrehajtó mennyi kamatot rak rá?

Figyelt kérdés

Év elején 400.000 ft os tartozásom lett a vodafonnak amit átadtak a végrehajtónak.

Volt egy telefonom részletre amit nemtudtam kifizetni plusz az előfizetést se ezért kiszámlázták egyben.

A végrehajtó elvileg küldött egy levelet de rossz címre ezért nem kaptam meg.

Gondolom abban benne lehetett, hogy most mennyinél jár a tartozás.

Attol félek legközelebb akkor küldenek levelet amikor már 1 millió lesz a tartozás.

Nemtudom, hogy melyik végrehajtó cég lehet vagy hogyan tudom kideríteni, hogy most mennyinél jár.

A vodafonnál nem valami segítőkészek ezzel kapcsolatban.

2023. máj. 29. 13:48
 1/10 krwkco ***** válasza:
77%

A végrehajtó nem kamatot kér, hanem a behajtási költségeket és díjakat. A kamatot az kapja, akinek tartozol.

Ha fizetni akarod a tartozásodat, akkor nézd meg a végrehajtói kamara oldalát: [link]

Ott megtalálod, hogy ki a területileg illetékes végrehajtó. Nála bejelentheted, hogy fizetni akarsz.

2023. máj. 29. 14:09
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Behajtócég lehet az, követeléskezelő. Pl. Intrum Iustitia. Iszonyatosan magas kamatokkal és behajtási díjakkal. Úgyhogy jogos a félelmed.
2023. máj. 29. 15:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem ártana kideríteni, hogy akkor most behajtó cégről beszélünk, vagy végrehajtóról. A kettő ugyanis nem ugyanaz, és teljesen más jogokkal rendelkeznek.

Vodafonnak lehet, hogy van szerződése egy behajtó céggel. Azt, hogy kivel, ők tudják, de lehet, hogy az általános szerződési feltételekben is fel van tüntetve, hogy ki nem egyenlített tartozás esetén hogyan járnak el.

Én inkább azt mondom, hogy nincs behajtó céggel szerződésük, és elindították a végrehajtást ellened, amit általában a lakóhelyed (bejelentett) szerint illetékes végrehajtó folytat le.

2023. máj. 30. 04:35
 4/10 anonim ***** válasza:

"A végrehajtó elvileg küldött egy levelet de rossz címre ezért nem kaptam meg."

Végrehajtó nem hiszem, hogy küld rossz címre levelet. Ő az országos lakcím-nyilvántartóból szerzi be az adatokat.

2023. máj. 30. 04:38
 5/10 anonim ***** válasza:

"Végrehajtó nem hiszem, hogy küld rossz címre levelet. Ő az országos lakcím-nyilvántartóból szerzi be az adatokat."

Ha nem ott lakik, ahová be van jelentve... Több százezer ember nem a bejelentett lakcímén lakik Magyarországon.

2023. máj. 30. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Pontosítsunk: Attól még nem rossz címre küldte...

Ha valahova be vagyok jelentkezve, nyilván ott keres a "hatóság", nem az utca másik végében. Gondoskodjak arról, hogy a bejelentett címemre érkező postai küldeményeket megkapjam, ha már nem lakom ott, vagy létesítsek egy tartózkodási helyet (is), hogy megtaláljanak, vagy a valódi lakhelyemre jelentkezzem be. Ez a 3 opció van, és akkor nem lesz min meglepődni.

Az sem kizárt, hogy ha a bejelentett címeden a végrehajtó nem talál, közben meg van mondjuk egy ingatlan, amit lefoglalt és árverezni fogja úgy, hogy nem is tudsz róla. Konkrétan lesz@rja, nem fog nyomozni utánad, a te dolgod, hogy utolérjenek a neked fontos információk. Nem az ő dolga...

Kijelöl egy ügygondnokot részedre, aztán már ugrik is a kecó.

Ha nem így lenne, sokan visszaélnének azzal, hogy nem találják őket. Gondoskodott róla a jogszabály, hogy ez se legyen akadálya a végrehajtásnak.

2023. máj. 31. 04:45
 7/10 anonim ***** válasza:

"Kijelöl egy ügygondnokot részedre, aztán már ugrik is a kecó."

Milyen ügygondnokot? A végrehajtónak vannak alvállalkozói?

2023. máj. 31. 11:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Ügygondnokot jelöl ki a végrehajtó (mindegy melyik), ha nem találja az adóst, de van lefoglalható vagyontárgya. Az ügygondnok egy 'jogi végzettségű' emberke (általában ügyvéd), aki felügyeli, hogy az adós távollétében is minden a jogszabályoknak megfelelően történjen. Tulajdonképpen az adós érdekét védi. Kötelező kijelölni ilyen esetben. Legyen az ÖBV, NAV, vagy bármilyen más végrehajtó szerv.
2023. jún. 1. 05:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Minek vesz valaki 400 ezres telefont, ha nem tudja fizetni a 20 ezres részleteket sem?
2023. jún. 11. 17:20
 10/10 A kérdező kommentje:

Már kifizettem a tartozást egyben.

Thenk jú

2023. júl. 7. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!